Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkel van Schenkel met huishoudelijk en brocante
en winterse benodigdheden

Door Henk Drenth op vrijdag, 25 januari, 2019 - 17:00

IMG_0052.JPG

Aan de Brink hebben bijna alle winkels weer een invulling gekregen. Luuk Schenkel (geboren Alteveerster) heeft er zijn Winkel van Schenkel met gebruikte huishoudelijke artikelen en allerlei mooie brocante spullen. Een kringloopwinkel wil hij niet worden genoemd, maar de ‘Winkel van Schenkel’ met nettere spullen.

Luuk Schenkel: “We hebben ook allerlei dingen op thema’s, zoals met Pasen straks. Ik denk dat het een goede invulling is voor De Brink”. Sinds enige tijd woont hij ook in Veendam. “Je gaat je in een plaats interesseren en kijken wat er mogelijk is. En dit leek me wel wat”.

IMG_0067.jpg

Schenkel heeft redelijk wat organisatorisch vermogen met braderieën en met veel vrijwilligerswerk in het verenigingsleven. In Alteveer deed hij de Keimarkt, een grotere waren- en vlomarkt. Ook heeft hij dertig jaar lang de rommelmarkt voor de voetbalvereniging georganiseerd. Met ieder jaar een grote veiling met de mooiste spullen waarbij hij de veilingmeester was.

Hij kreeg fysieke problemen, maar thuis gaan zitten wilde hij niet. Hij wilde zo spoedig mogelijk weer aan de bak, en dan maar voor zichzelf. Schenkel krijgt veel ondersteuning van vrienden en bekenden.

IMG_0053.jpg

Een hobby van Luuk is al veertig jaar het verzamelen van allerlei oude soorten blikwerk. Zoals winkelvoorraadblikken voor King pepermunt, Van Nelle rookwaren en dergelijke. En ook van de oude Champ Clark sigarenfabriek uit Nieuwe Pekela. Er zijn blikken bij van 100 jaar oud. Voor het pand waren enkele weken na de opening zo’n 2000 blikken uitgestald.

Vier tot vijf keer per jaar is er livemuziek in de winkel waarbij amateurmusici zichzelf kunnen promoten. Het is een idee dat hij uit Amsterdam heeft gehaald waar dit veel gedaan wordt.

Momenteel staat de winkel ook in het teken van de wintervorst die momenteel regeert. Voor de winkel staan de bekende klassieke houten sleeën uitgestald, en diverse typen schaatsen. Wie een sneeuwschuiver nodig heeft: Luuk heeft er een aantal staan. En kan meteen ook even lekker worden gesnuisterd in de overzichtelijke winkel met mooie spullen.

IMG_0024.jpg