Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Duursma 65 jaar getrouwd

Door op maandag, 26 november, 2018 - 19:39

Echtpaar Duursma 65 jaar getrouwd.jpg

Door Peter Panneman

Het was vandaag (26 november 2018) precies 65 jaar geleden dat Diny van Zonneveld (95) en Haaye Duursma (90) in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Sipke Swierstra bracht in verband met dit heugelijke feit het briljanten echtpaar namens de gemeente Veendam de felicitaties over middels een fraai boeket bloemen.

Haaye wonend in Marum, leerde Diny wonend in Roden kennen op de dansvloer in Leek waar de verkering begon en er in 1951 werd verloofd en twee jaar later het huwelijk volgde. Het echtpaar heeft één dochter en schoonzoon.

Duursma heeft vanaf 1946 op het gemeentehuis van Leek gewerkt, vervolgens op het gemeentehuis van Dantumadeel, en Rolde, om vervolgens 16 september 1961 op het Veendammer gemeentehuis als hoofd burgerzaken aangesteld te worden. Op 1 Mei 1986 had Duursma er 40 dienstjaren en maakte hij dankbaar gebruik van een goede VUT-regeling. Naast deze werkzaamheden was Duursma 30 jaar bestuurlijk actief bij uitvaartvereniging De Laatste Eer.  Diny was jarenlang kapster en heeft veel vrijwilligerswerk gedaan voor o.a. de EHBO. Duursma is nog vaak te vinden achter de laptop, en leest boeken over computers. De dag werd in familiekring gevierd.