Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaasintocht in Wildervank ouderwets gezellig

Door Henk Drenth op zondag, 25 november, 2018 - 13:00

IMG_1341.jpg

Zaterdag is Sinterklaas met een volgeladen pakjesboot in Wildervank aangekomen. Dat ging niet probleemloos, en waren de voortekenen al niet goed. Onderweg door Stadskanaal had na een enorme rookontwikkeling de scheepsmotor van de Pakjesboot het begeven. De motor was oververhit, maar Coolpiet hield zijn hoofd koel. In allerijl kon een vervangende boot worden ingezet. Die ook nog groot genoeg was om alle pakjes en strooigoed mee te kunnen nemen.

IMG_1560.jpg

Sint stond met zijn pieten op de voorplecht om de mensen langs het Oosterdiep toe te zwaaien. Muziekvereniging Voorwaarts Veendam speelden de muziekstukken van de oude baas. Naast het varend materieel, waaronder een boot met duikers, bestond de stoet over de weg uit diverse voertuigen. De paardentram verzorgde een speciale pietenexpres, en ook een mooie tot camper omgebouwde oldtimer autobus bood een prachtig plekje. De echte dakpieten zoeken het meestal ook wel hogerop.

IMG_1367.jpg

De brugwachters hadden voor een probleemloze doorvaart gezorgd naar de kade nabij de Supercoop aan de Apollolaan. Waar Sinterklaas met zijn gevolg door veel kinderen werd opgewacht. De danspieten hadden op het podium de kinderen al opgewarmd.

IMG_1718_2.jpg

Sinterklaas werd welkom geheten door de bekende Dj Peter Prummel, en vervolgens door voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank Grieto Visser. Op het plein nam Sinterklaas en zijn Pieten ruimschoots de tijd voor aandacht aan de aanwezige kinderen.

IMG_2068.jpg

Na de verwelkoming werd het feest voortgezet in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Waar de zaal in de voormalige kerk helemaal vol was. Een Streetdance jeugdgroep van Oxygym uit Veendam liet demonstraties zien op het grote podium. Die later door kinderen werd gevuld voor een danscursus.

IMG_1979.jpg

Tussendoor was er ruime gelegenheid om met de Sint een babbeltje te maken, of het zingen van een liedje. Tijdens het feest werden de kinderen op frisdrank getrakteerd, en bij afloop werd iets lekkers meegeven naar huis.


Gerelateerde artikel: