Nieuws, Sinterklaas

Gouden veertrofee tijdens Sinterklaasintocht Veendam



IMG_0462.jpg

Zaterdag hebben vele honderden kinderen in Veendam Sinterklaas verwelkomt. Met 175 pieten stoomde de stoomboot op naar de haven aan de Molenstreek. In het gastvrije Veendam werd Sinterklaas hartelijk welkom geheten door burgemeester Swierstra. Bijgestaan door de uitbundige kinderen langs de kade.

IMG_0517.JPG

Zijn trouwe schimmel Amerigo stond al klaar voor de intocht door het centrum van Veendam. Vooraf gegaan door een muziekkorps, en gevolgd door de pietenschare met een bonte stoet aan voertuigen. Ook in de Winkler Prinspassage hadden zich veel kinderen verzameld. Op het Raadhuisplein liep hij onderweg naar het podium door een erehaag van pieten.

IMG_0606.jpg

Presentator meneer Mark had vertelde dat er pieten in opleiding waren meegekomen. Potloodpiet was heel enthousiast over de nieuwe pieten. Maar Selfiepiet, Pietje Vitamientje,  Modepiet, Pakjespiet, Pietje Poets en Klunspiet waren eigenlijk nog niet afgestudeerd.

IMG_1035.jpg

Meneer Mark stelde voor om de pieten in Veendam hun diploma te laten halen. Sinterklaas, de Hoofdpiet en de burgemeester namen de examens af. Burgemeester Swierstra vond ze al geslaagd, maar ze hadden nog een beetje begeleiding nodig. Voor de hoofdpiet was de vaardigheid er al. Het kon hier en daar nog wat scherper, maar oefening baart kunst. Voor Sinterklaas had vooral het enthousiasme de doorslag gegeven.

IMG_0380.jpg

Klunspiet had moeite om het podium te bereiken. Maar slaagde als Klunspiet wel als eerste voor het diploma. Uiteindelijk hebben Sinterklaas, de Hoofdpiet en de burgemeester besloten dat alle pieten geslaagd zijn. Naast hun diploma ontvingen ze het Gouden veertrofee.


 
Fotoalbum: