Sinterklaas

Sinterklaasintocht VeendamSinterklaas intocht Veendam.jpg

Zaterdag 17 november komt de Sint met zijn Pieten weer aan in Nederland. Natuurlijk brengen zij dan ook al een bezoek aan Veendam.

Rond kwart voor één zullen de eerste Pieten zich melden in de jachthaven aan het Beneden Oosterdiep/Blankensteinkade en om één uur zal dan de boot met Sinterklaas en een grote groep Pieten aanmeren in de haven. En Sinterklaas heeft ons al toegezegd een aantal nieuwe Pieten mee te nemen.

Sinterklaas zal in de haven welkom worden geheten door de burgemeester van Veendam en heel veel kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Vervolgens zal er een rondrit door het centrum zijn, waarbij Sinterklaas op zijn vertrouwde Amerigo de ronde doet. Uiteraard onder begeleiding van een muziekkorps, voertuigen en vele Pieten. En natuurlijk zullen de ruim 200 Pieten strooigoed uitdelen aan de kleine kinderen.

Ondertussen is er op het Raadhuisplein een wervelende show te zien van diverse Pieten. Hierbij is er veel ruimte voor zang en dans.

Rond half vier zal de Sint vervolgens het grote podium op het Raadhuisplein betreden om de kinderen van Veendam toe te spreken. Na afloop van het officiële gedeelte zal de Sint, samen met Hoofdpiet de kinderen nog uitgebreid de hand schudden op het plein.