Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitverkocht vanBeresteyn tijdens jubileumconcert
met Fresco, Ria valk en De Stroatklinkers

Door Henk Drenth op dinsdag, 6 november, 2018 - 08:30

IMG_0999.JPG

Op zaterdag 3 november was het zover. Het Veendammer Accordeonorkest Fresco gaf in het uitverkocht theater vanBeresteyn haar tweejaarlijkse concert. Het was een jubileumconcert, want het orkest dat onder leiding staat van Toos Hidding bestaat dit jaar 20 jaar! En niet alleen dat werd gevierd, maar ook het feit dat Toos 60 jaar geleden als muziekdocente haar eerste uitvoering in theater Veenlust met haar leerlingen gaf. Generaties leerlingen uit Veendam, Wildervank, Muntendam en omstreken hebben les bij haar gehad op accordeon,gitaar en piano. 

IMG_0267.jpg

Naast Fresco traden Ria Valk en de Stroatklinkers op. Ria Valk (77) rockte als een jonge meid over het podium met o.a. hits van 'Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy, 'Ik wil een cowboy als man', 'Als ik de golven aan het strand zie en Tommy uit Tennessee'. Zij was er 60 jaar geleden ook bij in Veenlust. De sneeuwstorm waar zij in terecht waren gekomen onderweg naar Veendam in maart 1962 stond haar nog goed bij.

IMG_1124.JPG

Het orkest liet een aantal polka’s en walsen horen, en het schitterende ‘One moment in time van Whitney Houston’. Ook genoot het publiek van een prachtig medley van liedjes van Ede Staal. Fresco, Ria Valk en de Stroatklinkers speelden ook gezamenlijk, het was een uniek moment. De populaire Stroatklinkers sloten de avond af met Groningstalige liedjes in combinatie met bluegrass-muziek. Bert Kraan praatte op zijn vertrouwde wijze de verschillende onderdelen aan elkaar.