Overslaan en naar de inhoud gaan

Dak eraf met Wat Aans en Høksons in Het Raadhuis

Door Henk Drenth op zondag, 28 oktober, 2018 - 17:39

IMG_0666.jpg

Organisator Pé Langen had met het rappende duo ‘Wat Aans’ en de Veenkoloniale rockband ‘Høksons’ stevige ingrediënten in huis gehaald voor een avondje dak eraf. “Een beetje reuring”, aldus André Roossien van Zalencentrum Het Raadhuis’ in Wildervank. Langen had met Wat Aans! en de Høksons ook zeker aan de jongeren gedacht. Van jong tot oud kwamen ze los.

En daaraan was niets te veel gezegd. Jammer was alleen dat er eigenlijk te weinig publiek was voor deze populaire artiesten. Maar de 150 man in de zaal gingen helemaal uit hun dak.

IMG_0583.jpg

De twee goede kameroad’n Ingewikkeld en de Beunhaas vormen het rappende duo van Wat Aans! Hun muziek is beïnvloed door de muziek van Ede Staal en Erwin de Vries. De rap is uiteraard op “zien Grunnegs. Want ja, dat WoistJaWel!”.

De Høksons zijn de godfathers van de Veenkoloniale rock. Het is een nieuwe loot aan de rock ’n roll stam. Høksons is eerder een boerenhardrockband dan een feestband. De invloeden van Normaal, AC/DC, Volbeat, Motörhead en Status Quo zijn onmiskenbaar. De Veenkoloniale rock ‘n roll is rauw en recht voor z’n raap, met hart en ziel in Veenkoloniaals dialect.

IMG_0689.jpg