Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstroven, airbrush, coderen en vilten in Doe Museum

Door op vrijdag, 19 oktober, 2018 - 22:31

Deel van de draak Agnes Spruit.jpg

Kunstroven, airbrush, coderen en vilten in Doe Museum Het Doe Museum doet zijn naam eer aan. Er zijn deze herfstvakantie bijna teveel activiteiten om op te noemen. Er moeten kunstroven worden opgelost, en mysterieus je kunt leren coderen zonder computer en dan ook nog ‘graffiti’ spuiten zonder giftige drijfmiddelen met het verfpistooltjes systeem.

Duizenden Lego blokken liggen gesorteerd op kleur en vorm op je te wachten. Dat is allemaal zo prima in orde omdat de mensen van dagbesteding Winsewida uit Sappemeer daar al jaren geweldig voor zorgen.

En heel bijzonder je kunt een ‘Blij schilderij’ maken van Vilt. Door wol in elkaar te wrijven en te rollen met water en zeep krijg je vilt, het bewerken van de wol heet dus vilten.

Met de meeste activiteiten kun je aan de slag zonder afspraak, sommige moet je boeken. Kijk voor de details op https://www.doemuseum.nl/herfstvakantie2018.

In november beginnen we ook met viltworkshops voor volwassenen. Tijdens deze workshop zal kunstenares Agnes Spruit met de deelnemers een inspiratietas van vilt gaan maken. Deze workshop hoort bij de nieuwe geluks-expositie ‘Qi en de draak’ die sinds 22 september 2018 open is. De workshop kun je boeken op: https://www.doemuseum.nl/doen/workshops/

Het Doe Museum is tijdens de herfstvakantie alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Expositie
De andere exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: Spinbarg, 10 films over volksverhalen. Catawiki Offline met prachtig werk van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney, Margot Brekelmans en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt. 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies

Doe Museum, Transportweg 5, Veendam - 050- 4096900 - www.doemusuem.nl