Overslaan en naar de inhoud gaan

KNV EHBO Wildervank geeft weer jeugd EHBO
op 5 basisscholen in Veendam en Wildervank

Door op woensdag, 3 oktober, 2018 - 12:00

ehbo-school_resize.png

“Bijna de helft van de jongeren van 10 tot 16 jaar weet niet wat ze moeten doen wanneer iemand onwel wordt en niet meer reageert. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. De hulporganisatie maakt zich zorgen over de EHBO-kennis van kinderen en jongeren. Het is belangrijk dat de kennis wordt vergroot en roept daarom lagere en middelbare scholen op EHBO-cursus te geven”. Dit nieuws haalt geregeld de landelijke dagbladen. 

In de gemeente Veendam gebeurt er wel degelijk iets om de jeugd de beginselen van de EHBO aan te leren en ze juist toe te passen.

In de maand oktober zijn namelijk de leerlingen van de basisscholen de Sleutel in Wildervank en van de Mgr. Bekkersschool in Veendam weer begonnen met de cursus jeugd EHBO A. De kinderen van groep 8 leren o.a. wat je moet doen bij grote en kleine verwondingen, kneuzingen of botbreuken, maar ook als iemand flauwvalt of bewusteloos raakt of wordt gebeten door een insect. Ook leren de kinderen wat je moet doen bij een hartstilstand en hoe er gereanimeerd dient te worden.  De cursus wordt gegeven door vrijwilligers van de KNV EHBO Wildervank en zal worden afgesloten met een examen waarna de kinderen het felbegeerde certificaat jeugd EHBO A krijgen uitgereikt. Vanaf januari 2019 worden deze jeugd EHBO-lessen ook op de scholen 't Haimstee, de Westerschool en de Braskórf gegeven.

In totaal zullen dit schooljaar, door de KNV EHBO Wildervank, 175 kinderen opgeleid worden voor het jeugd EHBO A certificaat. Een goede ontwikkeling voor de gemeente Veendam om de jeugd meer kennis te laten maken met de beginselen van de EHBO. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de voorzitter van de KNV EHBO Wildervank.  Zijn adres is te vinden op de website van de vereniging: www.ehbo-wildervank.nl