Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Bos-Veldman 60 jaar getrouwd

Door op vrijdag, 28 september, 2018 - 00:09

_MG_0169.JPG

Door Bert Woltjes

Donderdag was het echtpaar Johannes Bos (86) en Trijntje (83) Bos-Veldman 60 jaar getrouwd.

Donderdagochtend om 10 uur kreeg het echtpaar bezoek van burgemeester Sipke Swierstra, vergezeld van een grote bos bloemen feliciteerde hij het echtpaar onder de klanken van draaiorgel Zwarte Dorus die door de kinderen van het echtpaar was geregeld. Verder stonden er de hele dag in de voortuin van de woning van het echtpaar twee grote opblaaspoppen. 

_MG_0145.JPG

Johannes en Trijntje zijn beiden geboren in Uithuizermeeden en traden in Uithuizen in het huwelijk. Waar men ook ging wonen. Johannes bouwde daar samen met zijn broer een 2 onder één kap woning. Ook in Uithuizen werden 2 jongens geboren, maar al vrij vlot vertrok men vanwege het werk naar Veendam waar men in de nieuwe gebouwde wijk Sorghvliet kwam te wonen en waar men nog altijd op hetzelfde adres woont. Hier op deze plek werd nog een jongen geboren.

_MG_0157.JPG

Dhr. Bos heeft vele werkgevers gekend o.a. in de bouw waar hij werkzaam was als timmerman/uitvoerder, ook werkte hij in Duitsland in de bouw. Verder heeft hij nog als chauffeur bij Van Gend & Loos gewerkt, werkte hij als slager bij Udema in Gieten en was hij nog een tijd woningstoffeerder bij de bekende Veendammer “Winkel van Sinkel” die gevestigd was bij de Sarabrug. En als laatste werkte hij bij strokartonfabriek “De Vrijheid” in Veendam waar hij uiteindelijk vanwege een versleten rug in de WAO belandde. Mevr. Bos werkte nog een aantal jaren in de schoonmaak voornamelijk bij particulieren.

_MG_0167.JPG

Het echtpaar heeft als hobby fietsen en zodoende heeft men aan vele georganiseerde fietstochten meegedaan. Verder mag men graag vertoeven op de camping waar men een seizoenplaats heeft en vindt mevr. Bos bingo leuk. Het echtpaar kreeg 3 kleinkinderen.

Het 60 jarig huwelijk werd donderdag in huiselijke kring gevierd en zaterdag gaat men met het gezin eten bij Hotel Parkzicht in Veendam.

_MG_0174.JPG