Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Nobbe-Bor 60 jaar getrouwd

Door op maandag, 3 september, 2018 - 20:39

_MG_0006.JPG

Door Bert Woltjes.

Maandag 3 september vierde het echtpaar Nobbe-Bor uit Veendam het feit dat men 60 jaar geleden In het huwelijk trad.

_MG_0008.JPG

Wethouder Ans Grimbergen kwam het echtpaar persoonlijk feliciteren op hun huidig adres in Veenkade Meander. Vanwege de gezondheid woont het echtpaar al geruime tijd in het verpleeghuis aan Kaap de Goede Hoop te Veendam. De wethouder overhandigde het echtpaar 2 boeketten bloemen (voor beiden een) verder nog een felicitatiebrief van de Koning. En van de kinderen kregen ze een oorkonde.

_MG_0031.JPG

Het echtpaar (Roel 83) en Elisabeth (78) leerde elkaar kennen in Leerdam waar Roel als militair gelegerd was. Na hun trouwen is men eerst gaan wonen in Gorkum en later in Leerdam waar 4 van hun kinderen werden geboren (3 meisjes en 1 jongen). In 1965 is men verhuist naar Veendam waar Nobbe werk kon krijgen bij Van der Mark en hier werd ook nog een meisje werd geboren. Ze hebben 11 kleinkinderen. 

_MG_0022.JPG

Mevr. Nobbe-Bor werd geboren in Leerdam en Dhr. Nobbe in Wedde en in hun verkeringstijd reed Roel Nobbe regelmatig op de brommer van Wedde naar Leerdam om bij Elisabeth te kunnen zijn. Hier deed hij 8 uur over om er te komen.

_MG_0035.JPG

Dhr Nobbe heeft in zijn werkzaam leven bij verschillende werkgevers gewerkt, zo was hij Taxichauffeur, kraanmachinist, bezorger bij bloemenwinkel Smalbil in Veendam en was hij bakker in Vlagtwedde waar hij met paard en wagen ook de bezorging deed. Verder deed hij veel vrijwilligerswerk o.a. in de bestuurskamer van v.v. Veendam 1894. Mevr. Nobbe heeft in Leerdam gewerkt in de schoonmaak (o.a. een café) en werkte later toen men reeds in het Noorden woonde bij confectiefabriek Union in Groningen en uiteraard deed ze het huishouden.