Overslaan en naar de inhoud gaan

Hekwerk geplaatst speeltuin
kinderboerderij / Waterjuffer Borgerswold Veendam

Door op maandag, 3 september, 2018 - 12:57

_MG_1580.jpg

Afgelopen vrijdag is door de gemeente een natuurlijke omheining geplaatst bij de nieuwe speeltuin bij de kinderboerderij en de Waterjuffer zodat spelende kinderen niet in het water kunnen vallen.  De afgelopen tijd waren er diverse meldingen binnen gekomen bij de gemeente over het gevaar van water van de voormalige eendenvijver bij de speeltuin.

_MG_1582.jpg

Na aanleiding van onze berichtgeving op 27 augustus, lieten ouders en zelfs begeleiders van kinderen weten via onze facebookpagina de speeltuin / kinderboerderij niet meer te bezoeken i.v.m. het gevaar op verdrinking.  Een kinderopvang ging bij het bezoeken van de speeltuin uit voorzorg de kinderen zonder zwemervaring eerst voorzien van zwemkurken voor ze mochten gaan spelen in de speeltuin.

_MG_1578.jpg

De komende week zal de omheining nog worden afgewerkt zoals extra palen plaatsen voor de stevigheid.

Een woordvoerder van VeiligheidNL liet ons het volgende weten:
In het bijgaande linkje worden een aantal adviezen gegeven om het water in de buurt van speelplekken veiliger te maken. Op meerdere punten voldoet de situatie in Veendam hier niet aan.  Het gemeentebeleid moet erop gericht zijn om  voorwaarden te scheppen voor een speelomgeving waar ruimte is voor uitdaging en waar de risico’s aanvaardbaar zijn. Aangezien het te water raken van een kind zeer ernstig letsel tot gevolg kan hebben, is het noodzakelijk dat de gemeente maatregelen neemt om de risico's te beperken tot een aanvaardbaar niveau.  Uiteraard ligt er, met name in het geval van kinderen die nog niet kunnen zwemmen, ook een verantwoordelijkheid bij de ouders om toezicht te houden.

_MG_1586.jpg

Tijdens ons vervolgonderzoek vertelde een ambtenaar dat kinderen maar moeten leren omgaan met gevaarlijke situaties. Volgens deze persoon is dat een nieuwe trend in Nederland. Zo worden, zo vertelde deze man aan onze redactie, kinderen op een school ergens in ons land, bewust blootgesteld aan messen. Die worden aan ze uitgedeeld om te leren wat de gevaren zijn. Dus ook vallen in een speeltuin met een redelijke kans op letsel schijnt volgens deze ambtenaar tot deze nieuwe trend te behoren. Zo maak je kinderen bewust van gevaren in hun speelomgeving.


Gerelateerde artikel: