Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe roeping na werkzaam leven en bewogen jaren

Door Henk Drenth op zondag, 2 september, 2018 - 17:00

IMG_0044.jpg

Na 39 dienstjaren heeft Henk Robben afscheid genomen van de politie. Onder politie-escorte werd hij door een hoofdinspecteur van huis gehaald onder begeleiding van enkele politiemotoren. Robben kreeg met blauwe zwaailampen aan een ererondje op weg naar zijn afscheidsreceptie in Parkzicht.

Zijn werkzaam leven begon als laborant/planner bij de kartonnagefabriek De Vrijheid. Na zeven jaar was hij vanwege de sluiting van het bedrijf bij een palletfabriek in Assen als productiechef gaan werken. Twee jaar later kwam hij in 1979 in dienst bij de gemeentepolitie van Groningen. Alwaar hij tijdens de laatste jaren van zijn dienstverband werkzaam was als coördinator.

IMG_0249.JPG

Bij de Politie basiseenheid Veendam was hij in de periode van 2006 tot 2008 werkzaam voor tijdelijk. Het was een prachtige tijd en hij had er graag willen blijven.

In het jaar 2008 kreeg Robben een dienstverband bij Verkeershandhaving, thans Team Verkeer Noord Nederland (Groningen Friesland en Drenthe). “Hier heb ik mijn mooiste tijd bij de Politie doorgebracht, en dat had ik nog in lengte van jaren vol willen houden”, verteld de inmiddels oud-politieman.

IMG_0281.JPG

Bij aanvang van het dienstverband bij de Politie was Robben ook al enige jaren in dienst als Hoofdbrandwacht en Technisch Hulpverlener bij de Vrijwillige Brandweer Wildervank-Veendam. Na 38 bewogen jaren nam hij eervol ontslag bij de Brandweer Veendam-Veiligheidsregio Groningen.

Bij de plaatselijke Uitvaartvereniging Wildervank/Veendam/Winschoten heeft hij zich 37 jaar verdienstelijk gemaakt. Sinds kort heeft hij de voorzittershamer overgedragen. “Bij een gebeurtenis stond ik wel eens met 3 verschillende petten op. Bij een tragisch ongeval met dodelijk afloop kwam ik slachtoffers tegen bij zowel bij de brandweer, politie en daarna in de aula van de Uitvaartvereniging”. Het moeten verliezen van een collega bij politie en brandweer tijdens de uitoefening van het werk is een zeer ingrijpende gebeurtenis.

IMG_0102.JPG

Het aantal jaren werkzaam en dienstbaar zijn bij genoemde organisaties is bij elkaar opgeteld 114 jaar. “De laatste 10 jaren bij Verkeershandhaving, thans Team Verkeer Noord Nederland, was een fantastische tijd. Ik neem dan ook met pijn in mijn hart afscheid van zowel de werkzaamheden als de collega's, waarmee ik de laatste jaren op een fijne manier heb mogen samenwerken. Dit had ik nog in lengte van jaren willen volhouden”.

Maar stilzitten op zijn pensioengerechtelijke leeftijd is aan Henk Robben niet besteed. Sinds kort maakt hij zich al verdienstelijk als vrijwilliger bij het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. Binnenkort treed hij voor 1 dagdeel per week in dienst van Slachtofferhulp Noord Nederland. Een roeping omdat Robben veel slachtoffers tijdens zijn loopbaan heeft leren kennen.