Overslaan en naar de inhoud gaan

SKV Bogdike Tribute “Het is hier heel te gek”

Door Henk Drenth op dinsdag, 28 augustus, 2018 - 06:00

DSC01778.jpg

Zaterdag werd het publiek getrakteerd op een knalfeest. Er was ook wat te vieren, want de kabelprovider van Veendam is 30 jaar. In samenwerking met Stichting Bogdike was goed uitgepakt met het SKV-Bogdike Tribute Festival. Dat om 14 uur met grote publieke aanwezigheid werd geopend door algemeen manager Bert Feiken van SKV.

Onder een groot podiumtent, waar een fikse regenbui met hagel de pret niet kon bederven, beet Spritz-A Tribute to Herman Brood de spits af. Zanger Everhard Sprik heeft een grote voorliefde voor Herman Brood. In 2010 was hij door Bé Wever gevraagd om voor het WilderRock-festival een tribute-band te formeren. Sprik heeft In de film ‘Wild Romance’ een kleine filmrol vertolkt als Duitse zaaleigenaar. Zijn stem lijkt ook nog eens op die van Brood. Reden te meer om een Herman Brood-tribute band te formeren. De eveneens door de wol geverfde bandleden zijn Ad Antonisse op bas, Bé Brakke op gitaar, Marcel Wolthof op drums, Marcel van Mook op toetsen en de zangeressen Marianne Pruissen-van der Velde en Antoinette Bolt als ‘de Bombitas’.

DSC03295.jpg

The Eagles Legacy is dé Nederlandse Eagles tributeband dat met de passie van 6 muzikanten voor de muziek van de Eagles in 2002 was begonnen. The Eagles Legacy brengt de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk, met als doel om de sfeer en de sound van deze fameuze westcoastband steeds weer te laten herbeleven.

IMG_0164.jpg

De band Mirage, bestaande uit vijf muzikanten, hadden uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. Natuurlijk in de bekende mysterieuze zwierige kledij met kachelpijp hoed. Met de bezetting van frontvrouw Chaja van der Heide, gitaarvirtuoos Dominik Sprenger, ex ‘Wild Romance’ drummer Guzz Genser, de klassiek opgeleide Louise vd Sande Bakhuyzen en bassiste/ benjamin van de band Joyce van der Hoorn was er te genieten van al het moois dat Fleetwood Mac in de loop der jaren tot één van de meest muzikale bands uit de popgeschiedenis heeft gemaakt.

DSC_2203.JPG

Binnen de wereld van tribute bands is SOS ABBAcoverband een topact. En ook de allereerste in Nederland die een dergelijk eerbetoon bracht aan de succesvolste glitter rockband ooit uit Zweden. Begonnen als project voor een eenmalig concert transformeerde de gelegenheidsformatie vanwege het succes tot een band die inmiddels al jaren bijzonder succesvol aan de weg timmert. De zes topmusici weten de typische ABBA kenmerken perfect over te brengen. Ze brachten ook al hun enthousiasme over. Naast België en Duitsland heeft men inmiddels ook in Scandinavië kennis gemaakt met de SOS ABBAcoverband.

DSC03280.jpg

Het festival werd afgesloten door het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo! Samen met de dames Bombitas in eigen persoon. Na vier jaren een studio-only band te zijn geweest treden de dames en heren weer op met oud en nieuw werk. Na het album ‘Topless 16’  uit 2004 is ‘GREAT’ het officiële 12e album van Gruppo. De band met Hans Vandenburg als doorgewinterde singer-songwriter bracht met aanstekelijk plezier het nieuwe materiaal ten gehore, uiteraard gecombineerd met de publieksfavorieten uit eerdere tijden.

DSC01943.jpg

Brigitte woont sinds zeven weken in Veendam met Johan. “Het is hier heel te gek”. En de muziek is ook zo lekker dansbaar. Henk Hulzebos uit Assen was speciaal voor ‘Gruppo’ naar Veendam gekomen. Zijn jeugdidolen uit de jaren 70 volgt hij op Facebook, en bezoekt hun concerten. “In 2000 waren ze in Amsterdam tijdens Sail weer met optredens begonnen”, verteld hij. Op de vraag of hij ook lid is van de fanclub: “Dat is niet meer van mijn leeftijd. Maar ik vind het geweldig om naar hun optredens te gaan. Het schijnt dat mensen nieuwe muziek leren kennen tussen de vijftiende en de dertig. En dat ze daar aan vasthouden. De Bombitas traden ook als achtergrondkoor op bij Herman Brood & His Wild Romance.”

DSC_2370.JPG


Fotoalbum: