Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de gezelligheid

Door Henk Drenth op dinsdag, 21 augustus, 2018 - 19:09

IMG_0306.jpg

De derde maandag van de Vakantiemarkt was weer ouderwets druk. Marktmeester Sievert Uneken spreekt van echt braderieweer. “Een mooie afsluiter. Er waren nogal wat extremen. De een was bloedheet, de andere was met regen en onweer, maar de laatste was perfect”, blikt hij terug. “Deze was met heel veel bezoekers”. Met deze afsluiter is ook Sievert heel tevreden.

Op vijf podia in het centrum hebben 12 artiesten livemuziek gebracht en waren er diverse attracties. De warenmarkt bestond uit ruim 200 stands. De muziekkoepel bij Parkzicht was verder naar voren opgezet dichter bij het publiek. Traditiegetrouw traden op de derde maandag  Lucas & Gea op. De andere artiesten waren; Maico, Chris de Roo, Bert Zwier, Rika, Marco Schuitmaker, 3 keer Nixx, Arjan Venemann, Duo Remix, Marc Doldersum en Rene Wanders.

IMG_0023.JPG

Grondlegger en Oud-marktmeester Henk Bolman was ook nog even weer op de markt. “Nog eem weer loer’n”. Alle drie de maandagen was hij even komen kijken. Hij kijkt ook nog wel met de ogen van de marktmeester.

Bolman is zo’n 55 keer op de markt geweest. Vanaf 1975 was hij 40 jaar actief in de organisatie van de Stichting Vakantiemarkten als secretaris en 'regelaar'.

IMG_0324.JPG

Overigens was Bolman ook veertig jaar de drijvende kracht achter de jaarlijkse Bloemen- en Tuinmarkt (eveneens sinds 1975). Op 2 mei 2015 was het de laatste keer dat hij de organisatie van de Bloemen- en Tuinmarkt had, een dag na zijn 85e verjaardag.

IMG_0073.JPG

In 2009 kreeg Bolman uit handen van oud-burgemeester Meijerman een Koninklijke Onderscheiding. Na het stoppen van zijn activiteiten ontving hij in 2015 van burgemeester Swierstra de gemeentemedaille.  

Uneken is inmiddels 8 jaar de ‘regelaar’. Bolman heeft hem nog terzijde gestaan. “Omdat hij nog onbekend was op dit gebied. Maar hij redt zich er best mee. Nu kom ik voor de gezelligheid met de jongens”.