Overslaan en naar de inhoud gaan

Spetterende Zomerfeest
met Henk Wijngaard en De Esperando's

Door Henk Drenth op woensdag, 22 augustus, 2018 - 11:35

IMG_0237_2.jpg

Tijdens de laatste maandag van de Vakantiemarkt trakteerde Bon Bini in samenwerking met De Esperando’s het publiek op een knallende Zomerfeest. Zodra de stokjes van drummer Bert Bieze het drumstel raakten ging het goed los. Samen met zanger/accordeonist Herman Kaijser werd een feest gebracht met special effects, gecomplementeerd met een mooie lichtshow.

IMG_0597_2.jpg

’s Avonds zorgde Henk Wijngaard dat het ‘festivalterrein’ (want daar leek het wel al op) helemaal vol was met mensen. Met onder hen veel fans, waaronder Joyce die ook op de vrachtwagen rijdt. Henk Wijngaard heeft een uitgebreid repertoire, het zijn niet alleen de truckerliedjes.

“Henk Wijngaard prikt regelmatig bij ons in, het is ouwe jongens krentenbrood”, vertelt organisator Leo Frans van Bon Bini. Het Zomerfeest is in samenwerking met De Esperando’s georganiseerd.

_MG_1239.jpg

De eerste feestavond met De Esperando’s is binnen gehouden in 2015. Het bleek veel te klein. Vorig jaar was het grootschaliger opgezet in een grote feesttent buiten. Het werd een groot succes. Met 850 man was de tent letterlijk vol, zo mudjevol dat er geen plaats meer was. Het is eigenlijk de pilot geweest voor een verdubbelde versie in het open lucht dit jaar. Die model zal staan voor volgende edities.

_MG_1286.jpg

“Het is ook een beetje verfrissend”, zegt Leo Frans. Hij denkt dat dit wel goed is. Een aantal jaren geleden werd er in Kerkstraat west en op het Prins Hendrikplein tijdens de Vakantiemarkten niets gedaan. “We waren met een Tropical Monday begonnen op een stuk buitenterrein naast (voormalige) discotheek Jinx. Het Grand Café (Java) haakte erop in en werd het een stuk groter.

_MG_1371.jpg

“Samen met de gemeente hebben we het goed geëvalueerd. Daar kwam veel positieve feedback uit. Natuurlijk was er ook negatieve feedback in de vorm van overlast. Maar we hebben naar de juiste balans gezocht. Met de gemeente en de politie is er overleg geweest. En natuurlijk was ook de geluidsnorm een essentieel iets. We hebben meetmicrofoons hangen. En vanuit de gemeente hebben we hulp gehad om binnen de geluidsnormen te blijven”.