Overslaan en naar de inhoud gaan

14e Kinderfeestweek in Veendam

Door op dinsdag, 21 augustus, 2018 - 11:37

Naar het kruis.jpg

Word jij gezien van 27 t/m 31 augustus?

Wat in 2005 begon op het grasveld bij de C1000 is inmiddels uitgegroeid tot een echt spektakelstuk: de Kinderfeestweek (KFW) in Veendam. Ontzettend veel kinderen weten de weg er al jaren naar te vinden en gezinnen stemmen hun vakanties er op af. Gewoon omdat het zo gaaf is dat ze het niet willen missen.

Het evenemententerrein in Borgerswold is een prachtige locatie voor het geheel: alle ruimte voor de vele tenten en andere benodigdheden, heerlijke locatie voor de activiteiten, weinig geluidsoverlast doordat er geen direct omwonenden zijn en ook ruimte en gelegenheid om plannen bij te stellen door bijv. veranderende weersomstandigheden of meer bezoekers.

Klein nadeel is dat de kinderen er niet 1-2-3 zijn. “Je moet er echt naar toe rijden en loopt er niet per ongeluk langs. Dat was bij Dukdalf wel anders. Daar kwamen kinderen gewoon op het geluid af” aldus een medewerker van het 1e uur. “Zeker als je niet in de wijk Sorghvliet woont. Ik ben benieuwd of er veel kinderen zullen komen met de speciale bus die vanuit Veendam-Noord telkens naar de tent rijdt”. Het busvervoer is één van de nieuwe dingen dit jaar. Kinderen kunnen bij de speciale KFW-bushalte bij obs De Noorderbreedte aan de Meezenbroekstraat instappen en gaan dan rechtstreeks naar de tent. “Ja, de bus is nieuw. Het is iets wat we al jaren graag willen, maar nu met behulp van het Busmuseum uit Hoogezand kunnen realiseren. De bus vertrekt een half uur voor het programma begint, om 9.30 en 13.30 uur, en na het programma direct weer terug. Veiligheid staat ook hier voorop, dus ouders moeten vooraf een kaart invullen en toestemming geven. We hebben echt geen idee hoeveel kinderen er zullen komen, dus best spannend” aldus Jan Hollander, de voorzitter van de stichting Kinderfeestweek Veendam.

Andere nieuwe zaken dit jaar zijn dit jaar een gezamenlijke startdienst van de baptistengemeente Veendam en de Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Dat is op zondag 26 augustus om 10.00 uur in De Kandelaar aan de Doctor A. Kuyperstraat. Diezelfde avond is er om 19.30 uur een spetterend en swingend optreden van Jonny & the Jazzuits. Dit is mogelijk gemaakt door bijdragen van diverse kerken in Veendam en de stichting Kinderfeestweek Veendam. “Het initiatief kwam van de PKN-Wildervank en werd snel ondersteund door de PKN-Wildervank en de beide eerder genoemde kerken. Mooi als je met verschillende groepen samen iets doet. Dat is ook zo geweldig van het meewerken aan de KFW. Er zijn medewerkers uit meer dan 10 verschillende kerken en ook veel Veendammers die helemaal niet naar een kerk gaan. Samen maken we er een heerlijke week van voor zowel de kinderen als voor onszelf. Ik denk dat God er echt van geniet als dingen in eenheid en met plezier gebeuren”.

Ieder jaar zijn er bijzondere gasten en dit jaar zijn dat boer Harmsen en zijn buurmeisje Bloem. Boer Harmsen is een rustig type; wat ouder, kalm en tevreden. Maar blijft dat ook zo als er van alles ander gaat dan gedacht? Het Bijbelverhaal dat dit jaar wordt uitgespeeld in schitterende eigen gemaakte kostuums is Mozes. Hij was juist als jongeman een opgewonden standje maar werd later een heel bescheiden man, zelfs toen zijn leven werd bedreigd en dat van heel zijn volk de Israëlieten. Naast het toneelteam van zo’n 15 mensen, is er een uit acht mensen bestaand muziekteam waarmee heerlijk gezongen kan worden. En zo zijn er vele teams zoals inschrijvers, vliegende keeps, opbouwers, bewaking, bidders, keuken, techniek, verwerking, dansen, free running, EHBO, maaltijdvoorziening, opvang van belangstellenden, middagspelen, kinderpastoraat en het mediateam. De laatsten maken allerlei opnamen en schrijven stukken waarvan de resultaten zichtbaar zijn in de dagelijkse kranten die de kinderen meekrijgen, de vele foto’s en filmpjes en andere materialen die via de website en/of via facebook te vinden zijn. Het grootste team is met zo’n 70 mensen de groepsleiding. Bijzonder is dat meer dan 50 van hen er de hele week zijn. Dat zorgt voor veel rust voor de kinderen want ze kennen hun leiding al snel en die hebben echt aandacht voor hen. Zo komt het thema “Ik zie jou” helemaal tot uiting.

Toppers in het middagprogramma zijn ieder jaar verftikkertje en hutten bouwen; echt vijf middagen toptijd voor de kids. Naast de Kinderfeestweek is er sinds vorig jaar ook een jongerenprogramma, Prime Time. Daar komen allerlei artiesten en zijn er veel activiteiten speciaal voor deze leeftijdsgroep, bijvoorbeeld laser gamen. Dat is ’s avonds op woensdag, donderdag en vrijdag. Nieuw dit jaar is op maandag een speciale mannenavond. Op dinsdag is de gezinsavond met ‘Zoek het uit!’ van Vrolijk Theater.

De Kinderfeestweek is van maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus, telkens van 10-12 en van 14-16 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.kfw2018.nl, of www.kinderfeestweekveendam.nl of op Twitter of Facebook.