Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Wildervanck-Wildervank op zoek naar oude foto’s

Door Henk Drenth op woensdag, 15 augustus, 2018 - 21:42

Scan0011_2.JPG

Jaarlijks wordt er landelijk de Open Monumentendag gehouden. Dit jaar is dat op 8 september met als thema “ In Europa”. Voor ons is dat een thema waar wij als stichting niet echt iets mee kunnen.

Daarom hebben wij besloten iets geheel anders te presenteren en wel een fototentoonstelling over het dorp Wildervank. Hierbij willen wij een schets geven van het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp in al haar facetten. Zowel het bedrijfsleven als het sociaal-cultureel gebeuren.

Maar ook het maatschappelijk wel en wee. Kerkgemeenschappen, scholen en sportverenigingen komen aan de orde.

Scan0042.JPG

Grote bedrijven zijn vaak in diverse boeken belicht, maar middenstanders en neringdoenden bleven veelal uit beeld. Velen van de oudere garden weten zich nog wel te herinneren hoeveel winkels er waren vanaf Bareveld tot Veendam.

Juist naar foto’s van deze kleinere maar zeker niet onbelangrijke ondernemers ben ik naar op zoek om het beeld van ons dorp zoveel mogelijk te completeren. Ik ben ervan overtuigd dat er in diverse albums of in schoenendozen nog een overvloed aan materiaal aanwezig is.

Los van de tentoonstelling zou ik graag dit materiaal tijdelijk in het bezit willen om het materiaal te digitaliseren om zo het materiaal ook te kunnen bewaren voor het nageslacht.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Harry Hartsema. Tel: 0598-690855, of email: harryhartsema(at)hetnet.nl

Scan0058.JPG