Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra snelheidsmaatregels Borgerswold Veendam

Door op vrijdag, 3 augustus, 2018 - 19:40

_MG_0798.jpg

De gemeente Veendam heeft aan de Fauna, ter hoogte van de paardenmanege een aantal snelheidsremmende maatregelen getroffen.

Pieter Prins van Manege Lipizza is blij met de nieuwe situatie. Tijdens het gesprek bij de versmalling verteld Prins dat hij af en toe mensen moet wijzen op de maximale snelheid van 30km die geldt in Borgerswold. Ook passerende fietsers en hondenuitlaters laten weten blij te zijn met de nieuwe situatie.

_MG_0795.jpg

Afgelopen maandag zijn de laatste gesprekken hierover geweest op het gemeentehuis en binnen enkele dagen zijn de eerste voorzieningen getroffen.

_MG_0804.jpg

Als wij van de redactie de nieuwe verkeerssituatie goed bekijken vallen ons wat zaken op:

  • Als we komen vanaf de manege en de eerste versmalling tegen komen, is in de versmalling een oversteekplaats voor fietsers gemaakt. Door het geplaatste hekwerk met schrikborden zijn kleine kinderen en dieren moeilijk te zien door de automobilist.  (zie bovenstaande foto)
  • Als we naar de tweede versmalling kijken, blijkt dat deze precies achter een onoverzichtelijk bocht zit. Wij vragen ons af, is dit niet vragen om problemen? (zie video)
  • De laatste maatregel kan er toe leiden dat na het afremmen om de versmalling te nemen vervolgens flink wordt opgetrokken en dit weer tot geluidsoverlast kan leiden.