Overslaan en naar de inhoud gaan

Klagende buurtbewoners Borgerswold Veendam
laten het afweten

Door op donderdag, 12 juli, 2018 - 08:34

_MG_9726.jpg

Jongerencentrum Break! heeft woensdagavond een Car-BQ gehouden in verband met de overlast in Borgerswold. De doelstelling was om alle partijen bij elkaar te brengen voor een goed gesprek over de overlast die buurtbewoners van Borgerswold ondervinden van de "autogroepen". Zo’n 30 jongeren waren aanwezig om in gesprek te gaan met de politie, jongerenwerkers en medewerkers vanuit de gemeente.

Ook waren de buurtbewoners door de gemeente uitgenodigd voor de Car-BQ. Die lieten al vroegtijdig weten dat ze niet aanwezig zouden zijn om met alle partijen in gesprek te gaan om te komen tot een (tussen)oplossing.

Door de afwezigheid van de buurtbewoners kwam er geen (tussen)oplossing waar alle twee partijen mee kunnen leven. De avond was wel leerzaam over hoe de "autogroepen" de overlast in Borgerswold zelf zien en welke oplossingen er zijn.

Een aantal weken geleden lieten de buurtbewoners het ook al afweten toen ze een uitnodigingen kregen van de SP om samen met een “autogroep” en met de media een gesprek aan te gaan voor een oplossing.

Na de Car-BQ hebben een aantal jongeren en medewerkers van de gemeente een bezoek gebracht bij de afzetting bij de Peerdewaske, waar vele jongeren aanwezig waren. Patatbakker Ronald Stol kwam ook even langs om de jongeren te trakteren op frikandellen en kroketten als gebaar van steun.   

De afzetting van de Peerdewaske heeft ook grote gevolgen voor patatbakker Ronald. Sinds kort staat hij met zijn snackwagen op de parkeerplaats van de Peerdewaske die nu niet meer toegankelijk is.