Overslaan en naar de inhoud gaan

Lennard Steiginga winnaar NightHunt 2018

Door Eindredactie op zaterdag, 7 juli, 2018 - 18:07

WhatsApp Image 2018-07-07 at 17.46.42.jpeg

Zaterdagmiddag 7 juli vond op het Museumplein in Veendam de derde editie plaats van de NightHunt. Dé talentenjacht voor jonge gitaristen uit de regio Veendam.

De NightHunt is in 2016 bedacht door Albert Boddema van Leo Music & Audio in Stadskanaal. In samenwerking met stichting Bogdike wil hij jong gitaartalent een podium bieden om hun talent te laten zien. Na het succes van de voorgaande edities van de NightHunt is gebleken dat er nog veel talent rondloopt. En wat is er nu mooier om voorafgaand aan de Night of the Guitars al het aanstormend talent te aanschouwen?

DSC06764.jpg

De aftrap werd gegeven door Luuk Doddema uit Muntendam, winnaar van de NightHunt 2017.

Daarna betraden de 13 deelnemers, allemaal jonger dan 21 jaar het podium en speelden ieders één nummer in gevarieerde genres; van een rustige ballade tot snoeiharde metal, met live begeleidingsband, met backingtrack of volledig solo.

Aan de juryleden Mark Pot, Huub Heres en Coos Crevelink de moeilijke taak om bij zoveel talent een winnaar te kiezen. De eer gaat dit jaar naar Lennard Steiginga. Hij krijgt later vanavond tijdens Night of the Guitars een Eastmann Western gitaar en speelt een nummer mee. Ook is hij binnenkort te gast in Cafe Martini van RTV Noord.

DSC06933.jpg

Aansluitend traden Martijn Schuur en Mei-Lin Germs uit Stadskanaal op, winnaars van de NightHunt 2016.

De presentatie was dit jaar weer meesterlijk in handen van Henk Schaart.


Fotoalbum