Zilver op Europees Kampioenschap judo

Afgelopen weekend kwamen de judoka’s van het Nederlandse team in actie op het Europees Kampioenschap tot 18 jaar. In Sarajevo maakten 2 judoka’s van Judoteam Veendam deel uit van de nationale selectie.

Op vrijdag beet Vera Raspe het spits af in de categorie -52 kilogram. In de tweede ronde verloor zij in de verlenging van haar Zweedse tegenstander. Hiermee was het kampioenschap voor Vera helaas ten einde. Clubgenoot Marit Kamps betrad de mat op zaterdag in de klasse +70 kg. Na een vrijlating in de eerste ronde won zij in de tweede ronde binnen 20 seconden met een vol punt van haar tegenstander uit Moldavië. Vervolgens won Marit met wazari van de Russische Sololova. In de halve finale judode Marit een uitstekende wedstrijd en besliste de strijd binnen 2 minuten ten koste van haar Turkse tegenstandster. De finale verliep helaas niet zoals gehoopt, haar Franse tegenstandster wist deze strijd te winnen waardoor Marit genoegen moest nemen met het zilver.

Op de zondag wisten beide dames als onderdeel van het team NL ook nog een tweede plaats te behalen  in de teamwedstrijden. Na winst op Frankrijk, Georgië en Turkije was Rusland in de finale te sterk.

Coach Marcel Joling kijkt terug op een geweldig seizoen. Natuurlijk waren we in eerste instantie teleurgesteld met zilver. Je verliest immers de finale. Maar beide dames hebben een ongelooflijk sterk seizoen gedraaid. Marit eindigt het seizoen zelfs als de nummer 1 van de wereldranglijst. Uniek!