Overslaan en naar de inhoud gaan

Warme vijfde editie van de Sightseeing Run Veendam

Door op maandag, 2 juli, 2018 - 09:15

DSC_0635.JPG

Een zonnige zaterdagmiddag, de temperatuur stijgt tot 26 graden, het Veenlustplein en Raadhuisplein in het centrum van Veendam lopen vol. Niet met winkelend publiek, maar met  sportief geklede mensen op hardloopschoenen. Door de luidsprekers krijgen we te horen dat er meer dan honderd kinderen mee lopen met de vijfde editie van de Sightseeing Run. Half twee, het eerste startschot, de kinderen lopen een route van 1 km route door het centrum.

Na de loop van de kinderen verzamelen meer dan 400 volwassenen zich bij de start op het Raadhuisplein voor de 5 en 10 km. Om blessures tegen te gaan is er eerst een warming-up onder leiding van de dames van sportschool Oxygym.

_MG_9586.jpg

De Sightseeing Run Veendam “Broez’n deur andermans Hoez’n” is geen hardloopwedstrijd maar een recreatieve loopevenement want de lopers moeten genieten van de route die dwars door 18 gebouwen en bezienswaardigheden loopt.

Sandra’s Hairstudio was één van de gebouwen waar ze door heen moesten. Voor de klanten van Sandra’s Hairstudio een bijzonder moment want dat verwacht je niet als je naar de kapper gaat.

_MG_9622.jpg

Zo werd ook het nieuwe pand van Tandartspraktijk van der Wal bezocht. Zijn taak vandaag niet de mensen verlossen van kiespijn maar de deelnemers voorzien van voldoende drinken.

De Sightseeing Run zorgde voor een gezellige sfeer in centrum Veendam maar of er een zesde editie komt is nog niet zeker. Ellin Pelgrim en Kevin de Haan die in dienst zijn bij gemeente Veendam en Pekela hebben de handen vol met sport activiteiten binnen de gemeente. Kevin liet ons weten dat de Sightseeing Run inmiddels is uitgegroeid tot een groot evenement en dat is niet onze taak binnen de gemeente.

_MG_9684.jpg


Fotoalbum: