Nieuws

Robert zijn grote challenge
Voor het UMCG, en voor zijn broer



benefietwedstrijd opbrengst.JPG

De benefietwedstrijd van Oud SC Veendam tegen een speciaal samengesteld regioteam heeft 3030,30 euro opgebracht. Zaterdagavond werd in het clubgebouw van vv Siddeburen het bedrag bekendgemaakt. Initiatiefnemer van de benefietwedstrijd Henk Westers heeft aan zijn neef Robert Zuidema de cheque overhandigd.

Op 8 juni vrijdagavond is de benefietwedstrijd gespeeld. Het regioteam was samengesteld uit spelers van DVC Appingedam, NEC Delfzijl, SGV, ZNC, Muntendam, Wagenborger Boys en Siddeburen. De opbrengst uit het duel komt ten goede voor de aanschaf van een virtuele fiets en loopband voor het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Robert zijn broer Nick wachtte tevergeefs op het tijdig beschikbaar zijn van een donorlever. In de zomer van 2016 kwam zijn broer op 28 jarige leeftijd te overlijden. Om fondsen te genereren heeft Robert Zuidema de stichting ‘Niet voor Nicks’ opgericht. En heeft zich zelf ten doel gesteld geld te genereren door een aantal sportieve prestaties te verrichten voor de virtuele fiets die hij wil doneren aan het UMCG.

De benefietwedstrijd was maar één van een heel scala aan acties die al geweest zijn en die er nog bij gaan komen. Op zaterdag 23 juni wil Robert zijn eigen grote challenge volbrengen. In één dag gaat hij in totaal 15.840 KG gewichtheffen, in 5 uur 175 km fietsen en binnen 2 uur 10 kilometer wandelen met 50 kilogram.

“Ik ga ervoor komende zaterdag, en zorg ervoor dat ik alles ga halen. Voor de actie, maar ook vooral voor mijn broer Nick. Mensen kunnen mij deze dag steunen”.

“Het gewichtheffen begint om 10 uur bij het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG. Ik hoop de 15.840 KG binnen 30 minuten te heffen”.

“Om 12 uur begint het fietsen op de wielerbaan bij het Corpus Den Hoorn. Ik fiets niet alleen deze dag. Vrienden/kennissen, mijn vader en elite renners geven mij ondersteuning. Zelfs profwielrenner Elmar Reinder (Roompot ploeg) geeft mij ondersteuning”.

“Na het wielrennen volgt het laatste onderdeel: het wandelen met de 50 kg bepakking. Ik zal dan om het ziekenhuis heen gaan wandelen, en heb hier natuurlijk ook de nodige support bij nodig! Het wandelen begint om 18.00 uur”. 

“Als ik mijn challenge heb volbracht gaan we over naar de afsluiting van de actie. Waaronder ook de bekendmaking van de totaalopbrengst van de afgelopen 6 maanden”.