Nieuws, 112, Summerfun

Kinderen op ontdekkingstocht bij de brandweer Veendam



_MG_9264.jpg

De eerste snuffelcollege van Summerfun Ontdekt kan meteen de boeken in als een zeer geslaagde ochtend. 34 kinderen waren te gast bij de brandweer Veendam. De brandweermannen en -vrouwen hebben zaterdag bij de kazerne flink uitgepakt. Alles werd voor de kinderen uit de kast gehaald.

_MG_9278.jpg

Om veiligheidreden mocht de hoogwerker niet worden ingezet. Jammer natuurlijk, maar er was gelukkig nog veel meer te doen.  

De rookkamer vonden ze toch wel een beetje eng. Met een zuurstofmasker op stap je een kamer binnen die vol staat met rook, en moet je op zoek naar de uitgang. Kinderen leerden spelerderwijs wat ze in een soortgelijke situatie moeten doen. En vooral niet moeten doen!

_MG_9406.jpg

Ook mochten ze helpen bij het openknippen van een auto met een hydrologische schaar en natuurlijk met de slang water spuiten. Een brandweerpak aan, en wat ze ook erg leuk vonden was een rit door Veendam in een brandweerwagen. 

Tijdens Summerfun Ontdekt gaan kinderen op snuffelcollege bij bedrijven, organisaties en instelling en ontdekken ze wat er achter de schermen allemaal gebeurt. De volgende snuffelcollege is in de zomervakantie en wordt er een kijkje genomen achter de schermen bij de zorg. 

_MG_9411.jpg

En mochten er bedrijven, instellingen of organisaties enthousiast zijn en ook een keer een groepje kinderen willen ontvangen, neem dan gerust contact op met het team van Summerfun via e-mail summerfun@compaenveendam.nl en informeer naar de mogelijkheden. De kinderen zullen het in ieder geval fantastisch vinden!


Fotoalbum: