Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaschool en Noordsuythoeve helpen
kledingbank Maxima

Door Eindredactie op maandag, 28 mei, 2018 - 11:00

samenwerking mfc-school-maxima.jpg

De Inspecteur Amerikaschool en Mfc de Noordsuythoeve zijn een mooie samenwerking aangegaan met kledingbank Maxima. In een rode container in het Mfc gaan ze permanent kinderkleding, schoenen en kinderboeken inzamelen. Maxima heeft steeds een tekort aan kinderkleding voor 4-15 jarigen en ziet in de winkel in Veendam te weinig Noordbroeksters.  Ze hopen dan ook dat de actie niet alleen veel gevers activeert, maar ook dat meer Noordbroekster minima de stap wagen en gratis komen shoppen bij Maxima Veendam. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag. 

Het initiatief kwam van ouders van de Amerikaschool. Die wilden een deel van de opbrengst van hun inzamelingsactie voor het schoolfonds, bestemmen voor kinderen uit de eigen regio via Maxima. Directeur Ruud Zwinkels van de school en beheerder van het Mfc Johan de Vries waren direct vóór. Immers je werkt mee aan een duurzame samenleving, bevordert solidariteit in de gemeenschap en gezinnen met een laag inkomen profiteren hiervan.

mfcNoordbroekinzamelpunt 25-5-18.jpg

De samenwerking is flitsend gestart. De Vries sponsorde spontaan de kledingbak, want ‘je bent sociaal of niet’. Alle modieuze en schone kinderkleding en schoenen zijn welkom.  Nog maar net geïnstalleerd stroomde de bak al over. In het MFC werd een kinderkledingbeurs gehouden en na afloop doneerden ze veel van de niet-verkochte stukken aan Maxima. Misschien hebt u ook kinderkleding die u kunt missen? Bij Maxima komt het goed terecht. Transportweg 64, Veendam, di-vrijdag 10-16 uur.