Overslaan en naar de inhoud gaan

35 jaar oefenmeester Peter Tempel

Door Eindredactie op zondag, 27 mei, 2018 - 15:00

Pieter_Tempel.jpg

Door Jacob Kuipers

Oefenmeester Peter Tempel is kampioen geworden met vijfdeklasser Bareveld. Maar hij kon als actief speler ook een aardig balletje trappen. Het begon voor de jeugdige Peter allemaal bij zondagvereniging Veendam 1894. Peter mocht eerst met de jeugd mee trainen en al snel zagen de beleidsbepalers van de geelzwarten dat Peter wel een balletje kon trappen. En dat had de toenmalige oefenmeester Cor van der Steen goed gezien en haalde hem bij het eerste zondagteam van de geelzwarten.

Vervolgens moest Peter zijn dienstplicht vervullen in Havelte en heeft daar 2 jaar onder de wapenen gezeten. Daarna ging Peter naar zijn grote ´liefde´ de voetbalvereniging DWZ. Daar heeft hij 16 jaar gespeeld. Peter: `DWZ is ook mijn club. Die jongens ken ik hartstikke goed. Na zijn actieve voetbalcarriere is hij trainer geworden en heeft zijn trainerspapieren behaald. En nu heeft hij al 35 jaar diverse clubs onderwezen hoe het voetbalspelletje gespeeld moet worden.

Maar wat nog belangrijker is, dan dat je heel veel voetbalbagage hebt, is de omgang met de spelers. Want je kunt nog zo´n goede trainer zijn als de chemie tussen trainer en de spelersgroep niet werkt dan kun je je kennis van het voetbalspel wel aan de ´wilgen´ hangen.

En dan nu even een rondgang als trainer. Als eerste werd hij bij vv Sellingen te werk gesteld. Daarna 4 jaar Bareveld. Vervolgens 4 jaar bij vv Sellingen. 1 jaar bij Scheemda en bij die laatste club beviel het hem niet. Daarna 2 seizoenen bij vv Wildervank.

En vervolgens heeft de aimabele Tempel een rustpauze ingelast. Hij heeft geweldige jaren gehad bij Pekelder Boys. Tempel: `Daar heb ik 5 jaar gewerkt. Tot nu toe mijn mooiste tijd bij De Boys. Geen kampioen geworden, wel 3 keer een periodetitel gepakt. Met Arnold de Groot als leider. Tempel: ´Dat was een leider, zoals een leider behoort te wezen´.