Sport

De kurken van de flessen bij Bareveld



IMG_9753A.JPG

Door Jacob Kuipers

Bareveld vierde afgelopen zondag het kampioenschap in de vijfde klasse. Door dit resultaat gaat de ploeg de ploeg van oefenmeester Peter Tempel het in de vierde klasse proberen. De algemene tendens bij de club was dat ze dit seizoen kampioen wilden worden. Want ze hadden het ´materiaal´ er voor. En dat beaamde oefenmeester Tempel volledig. "Voordat het seizoen begon zeiden we met z´n allen dat we voor het kampioenschap gaan. Omdat we een goede selectie hebben. En vorig jaar hebben we ook een periode titel gepakt. Maar in de beslissende wedstrijd hebben we het niet gered". Inmiddels heeft Bareveld zich versterkt en Tempel en de zijnen hadden er alle vertrouwen in op een goede afloop. Aan de hand daarvan was de technische staf van Bareveld er van overtuigt dat het allemaal wel goed kwam. En het kwam goed voor Bareveld. En de kurken konden bij Bareveld dan ook van de flessen.

Volgens de aimabele oefenmeester is het kampioenschap geweldig voor de leiding en de supporters. En verder wist Tempel te melden dat er heel veel vrijwilligers bij betrokken waren. En verder vindt Tempel moeten we onze sponsoren niet vergeten. Want zij doen natuurlijk een flinke ´duit´ in het zakje. En ook Huize Bareveld die er veel bij is betrokken. De klik tussen de vereniging en Huize Bareveld is momenteel sterker dan ooit. Tempel: ''Daarom zeg ik ook: Het is het kampioenschap van de club. Omdat iedereen er bij betrokken is. De vaste supporters in weer of geen weer ze Zijn er altijd''.

De doelstelling aan het begin van het seizoen luidde dan ook om kampioen te worden. Tempel was er van overtuigd. Bareveld heeft welliswaar langdurige blessures gehad. Maar omdat de brigade van Tempel over een grote selectie beschikte kwam het allemaal goed. Bareveld heeft een selectie van 17 spelers. Een paar spelers waren langdurig geblesseerd. Dat waren Rene Schipper en Martin Jonker. Vooral met zijn ervaring en coaching is Jonker erg belangrijk voor het team. Maar de ploeg van Tempel had wel de spelers die moment op konden vangen. Was er ook een moment waarop je moest ingrijpen?

Tempel: ''Ja, eigenlijk wel. Tegen de naaste concurrent verloren we met 4/0. De week daarna verloren we met 4-3. Toen kreeg mijn ploeg het lastig. Dus we moesten weer van speelwijze veranderen''. Heeft jouw ploeg nog last van stres gehad? Tempel: ''Voor de winterstop hebben we alles gewonnen. En ook met ruime cijfers. Een paar wedstrijden dik gewonnen. Bareveld zat in een flow. Er waren 7 duels bij waar bij ze binnen het kwartier drie doelpunten scoorden. Dat ging als een ´trein´ en als coach hoef je niks te zeggen. En er was ook niks te corrigeren''.

Kunnen deze jongens ook in de vierde klas kampioen worden?. ''Ik denk dat we daar versterking voor nodig hebben. We gaan uit dat we in de middenmoot mee kunnen draaien. Grieto Korthuis gaat weg. Hij gaat naar GKC. Het credo bij Bareveld is dat als spelers die niet trainen naast het elftal staan. We hebben een selectie van 16-17 spelers''. Tempel vind het hartstikke jammer dat Korthuis vertrekt. Ondanks het kampioensschap moet Bareveld er een doelman bij hebben. Want hij wil graag in het ´vriendenteam´ van Veendam 1894 voetballen. Bareveld moet dus nog een paar spelers er bij hebben om het elftal te kunnen versterken.