Sport

Na de thee was Wildervank (zat) de 'kluts' kwijt



33045780_2041822229224739_7978899971439067136_o.jpg

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zat) moest in eigen huis aantreden tegen 'laagvlieger' SETA uit Musselkanaal. SETA staat laatste in de zaterdagklasse 5E met 10 punten en Wildervank bivakkeert op de 9e plaats met 20 punten. Weliswaar geen klasseringen waar je vrolijk van wordt. En beide ploegen moesten 'de degens kruisen' in Wildervank. Tot aan de rust ging het nog redelijk goed bij de Wildervanker roodhemden, getuige de stand van 1-1. Maar na de thee waren ze de 'kluts' volkomen kwijt. SETA 'walste' compleet over Wildervank heen en won de wedstrijd met 5-2. Wildervank (zat) -trainer Jos Kuiper had niet veel woorden nodig om het spel van zijn ploeg samen te vatten. “Het ging voor rust niet zo slecht”.

Na een kwartier spelen had SETA een licht overwicht, maar zonder doelrijpe kansen. Maar in de 16e minuut kwam daar verandering in. Basim Mahmoud kreeg een grote kans en scoorde de 0-1. Ook Florenzo Kemswiel kreeg een goede mogelijkheid tot scoren, maar de zenuwen werden hem blijkbaar teveel en hij mistte. Maar na een half uur spelen was het Wildervank-speler Rick Bakker die voor de 1-1 tekende. In de 45ste minuut was het Wildervanker Stefan Wijngaard die zijn inzet jammerlijk mistte. En zo ging de rust in met 1-1.

Na de pauze kwamen beide ploegen weer 'fris en fruitig' binnen de voetbalarena van Wildervank. SETA-speler Hamsty Bos had er blijkbaar zin in, maar met de uitvoering van hem was het matig gesteld. Hij kreeg een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij verprutste deze kans voor zijn ploeg. Blijkbaar had oefenmeester Kuiper zijn jongens op het 'hart' gedrukt om direct druk te zetten op de 'vesting' van SETA. En dat pakte goed uit want Rick Bakker scoorde de 2-1 voor Wildervank. Maar na 60 minuten spelen was het 'alle hens aan dek' bij Wildervank.

SETA-speler Bos kreeg vervolgens een grote kans, maar hij kon zijn zenuwen niet in bedwang houden en mistte. Qua kansen hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen. In de 62ste minuut werd het 2-2 en SETA-speler Danie Kruize was de afmaker. In de 75ste minuut was het SETA-speler Sven Pol die de 2-3 noteerde. En Bazim Mahmoud scoorde de 2-4 in de 70ste minuut. De wedstrijd was gelopen en Bazim deed nog een 'duit in het zakje' en scoorde de 2-5. Na de wedstrijd sprak ik nog even met beide trainers.

Volgens oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank was het voor de rust niet zo slecht. “We hebben veel te veel fouten gemaakt. Als we tegen het onderaanstaande SETA met 5-2 verliezen, dan moeten we ons diep schamen”. Maar waar lag dat aan? “Het loopt niet op dit moment. We hebben veel geblesserden , maar daar kan ik me ook niet achter verschuilen. En elk geval het was niet goed genoeg. Aanvoerder Stefan Wijngaard speelde een goede pot vandaag. Ook doelman Jesse Bleeker heeft het goed gedaan. We waren niet slecht maar we hebben een heleboel domme fouten gemaakt. Wij hebben geen logische dingen gedaan”.

Oefenmeester Willie Kral van SETA: “Ik heb in de de rust gezegd dat wij met 3-1 voor moesten staan. De grensrechter van Wildervank en de scheidsrechter was in ieder geval tegen ons. Mijn team moest meer doen om het de keeper van Wildervank moeilijk te maken. En we hebben betere wedstrijden gespeeld. De beste spelers van ons waren: de rechtsbuiten Basin Mahmeod en Dani Kruize. Onze doelman was er niet in daar hebben we een andere keeper voor ingezet. Die deed het ook goed. In principe waren ze vandaag allemaal goed. Het eerste half uur speelden we hartstikke goed”.

“Daarna zakte het spel als een 'pudding' in elkaar. We komen niet aan ons spelletje toe. Iedere keer komen we de eerste 20 minuten goed door en dat was ook tegen Angelslo zo. Het was allemaal net niet. De 'poppetjes staan nu anders en nu heb ik 4 nieuwe spelers opgesteld”. Ik zag een man van 54 jaar, speelt die altijd? “Nee, mijn andere back was geblesseerd en ik zet Geert van der Sluis er in. Hij is er volgende week weer bij. Kan slecht en kan goed uitpakken. Dat heeft ie verdient. Hij heeft altijd bij Seta gevoetbald”.