Nieuws

Nieuwe ontdekkingen tijdens het MultiCulinair Foodfestival
in centrum Veendam



events.jpg

Van 1 t/m 3 juni a.s. wordt het MultiCulinair Foodfestival gehouden op het Museumplein. Het festival wordt georganiseerd door The Boys Events die gespecialiseerd is in ondersteuning en de organisatie van evenementen. Zo hebben ze ook de nachtburgemeesterverkiezing in Groningen georganiseerd.

3 dagen lang kunnen de inwoners van Veendam van jong tot oud en mensen uit allerlei culturen kennis maken met verschillende gerechten van over de hele wereld.

Boudewijn Brink, eigenaar van The Boys Events, vertelt dat foodtrucks (cateraar op wielen) hun waren van over de hele wereld komen aanprijzen. Of het nu gaat om Mexiaanse of Indische lekkernijen, alles is mogelijk. Bij de wagens staan tafels en bankjes waar mensen het gerecht kunnen nuttigen.

'We zouden het leuk vinden als we Veendam hiermee op de kaart kunnen zetten. We hebben daarom gekozen voor het Museumplein. Veel mensen komen hier bijeen en vooral 's avonds is er veel activiteit'.

events1.jpg

'Met een groepje van 4 vrienden zijn we in Groningen begonnen', vertelt Boudewijn verder. 'In een supermarkt probeerden we met een Afghaanse vrouw in gesprek te komen maar dit verliep nogal stroef maar zodra we over eten begonnen, kwam er een gesprek op gang.'

Dit is te vertalen naar waar het festival om draait: mensen met elkaar in contact te laten brengen door met elkaar aan tafel te smullen van een lekkernij.

events9.jpg

Het is duidelijk. Veendam heeft weer een evenement te pakken dat voor gezelligheid en saamhorigheid zorgt!