Nieuws

Samen aan de slag in de wijk Bareveld



Het Beheerteam Bareveld is, in samenwerking met de landelijke organisatie Buurkracht, in februari en maart bij een kleine honderd particulieren en bedrijven in de wijk aan de deur geweest met een vragenlijst. Vragen over de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, warmtepompen of zonneboilers. De vraag was ook: zijn er nog andere zaken die wij samen kunnen aanpakken? Het Beheerteam heeft de lijsten ingezameld en er bleek vooral belangstelling voor de collectieve inkoop en installatie van isolatie en zonnepanelen.

Nu organiseren wij woensdag 23 mei in Huize Bareveld een bewonersbijeenkomst om een en ander nader uit te werken. Buurkracht heeft een energiedeskundige een energieprestatie advies (EPA) van een huis in de wijk laten opmaken. Dit EPA wordt gepresenteerd als voorbeeld voor welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in bestaande woonhuizen. Ook zullen enkele specialisten en bedrijven zich presenteren. Voor de collectieve aankoop en installatie van zonnepanelen liggen er al offertes voor Bareveld.

Dit alles is niet nieuw in de gemeente. In de wijken Ommelanderwijk en Zuidwending zijn ze er al twee jaar mee bezig, samen met Buurkracht. Wij volgen nu hun voorbeeld.

Alle bewoners van de wijk Bareveld, ook diegenen die we (nog) niet hebben bereikt, nodigen we van harte uit op 23 mei. Huize Bareveld, Bareveld 1, Nieuwediep. Inloop vanaf 19.30 uur.

Kijk op onze buurtpagina: www.buurkracht.nl/wijkbareveld