Regio

30 Groningers openen het Ommelander Ziekenhuis



Het Ommelander Ziekenhuis Groningen nodigt Groningers uit zich aan te melden om op 7 november 2018 de officiële opening te verrichten van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. De komende maanden wordt een groep van 30 Groningers geselecteerd die gezamenlijk de officiële openingshandeling gaan verrichten. Albert Koeleman, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Wij vinden dat het ziekenhuis van alle Groningers is. En hoe kunnen we dat beter tot uiting laten komen door juist hen te vragen straks de officiële openingshandeling te verrichten.”

Inwoners die voor de handeling in aanmerking willen komen, kunnen dit kenbaar maken via de website van het Ommelander Ziekenhuis: www.ommelanderziekenhuis.nl/nieuwbouw. Hiervoor moeten ze niet alleen hun gegevens achterlaten, maar worden zij ook gevraagd een wens te formuleren richting het ziekenhuis. Uit alle inzendingen zullen de 30 leukste wensen geselecteerd worden. De inzenders daarvan zal gevraagd worden op 7 november 2018 als speciale gast aanwezig te zijn en de officiële openingshandeling te verrichten in Scheemda.

Nu alvast een nachtje slapen in het ziekenhuis?
De inzenders die zich snel aanmelden kunnen bovendien kans maken om, nog voordat het ziekenhuis in gebruik genomen wordt, een nacht in het ziekenhuis te verblijven. Op 30 mei organiseert het Ommelander Ziekenhuis de mogelijkheid voor een aantal medewerkers, huisartsen en specialisten, om in het ziekenhuis te dineren, te slapen en te ontbijten. Dit gebeurt deels om het ziekenhuis aan hen te tonen, maar biedt ook de mogelijkheid om een aantal zaken rond verblijven en facilitaire voorzieningen te testen. Ook onder de inwoners worden 2 geheel verzorgde arrangementen voor 2 personen verloot.

Feestweek
De officiële openingsdag op 7 november maakt deel uit van een feestweek van 3 - 10 november 2018. In die week wordt het ziekenhuis via diverse activiteiten het feestelijk geopend. Zo is er op 3 november een open dag voor medewerkers en hun familie en vindt er op dinsdag 6 november een inhoudelijk congres plaats over de toekomst van de zorg in de regio. Op 7 november is er dan de dag van de officiële opening door 30 Groningers. De week wordt op zaterdag 10 november afgesloten met een open dag voor inwoners.

Het Ommelander Ziekenhuis gaat op 30 juni verhuizen van haar huidige locaties in Delfzijl en Winschoten naar de nieuwe locatie in Scheemda.