Wildervank laatste woord in duel tegen Siddeburen

Door Eindredactie op maandag, 14 mei, 2018 - 11:10

IMG_9657.JPG

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zon) heeft weer een beetje 'lucht' gekregen in de strijd tegen degradatie naar de vierde klas. Op eigen veld wonnen de boys van interim oefenmeester Meindert Jager met 2-0 van Siddeburen. De huidige oefenmeester Harm Hovenkamp en assistent-trainer Henk Perdon waren afwezig. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, als je die wedstrijd verloren had was het een 'donkere' zaak geweest. “Pikdonker”, zegt Meindert Jager. Jager over de wedstrijd: “Er was veel strijd, goed voetbal en uiteindelijk met 2-0 gewonnen. We hadden wel een leuk plan. En dat plan pakte redelijk uit”.

Wat Hovenkamp en Perdon betreft, die zijn volgens Jager niet opgestapt. Jager: ”Voorzover ik weet is Hovenkamp ziek. En wat Perdon heeft weet ik niet precies. Dat is alles wat ik daarover weet”. Wildervank staat op de 8ste plaats, maar dat is een vertekend beeld. Want er staan maar liefst vier ploegen op deze plek. Dus er is nog alle 'hens aan dek' bij Wildervank. Na deze wedstrijd staat Wildervank op een gedeelde 8ste plaats. Dus, veilig is Wildervank nog niet.

Voorafgaand de wedstrijd sprak ik met de oefenmeester van Siddeburen. “Wij staan ook niet op een plek waar we nu staan. Een aantal weken geleden hebben wij ook tegen elkaar gespeeld en toen stonden wij aan de goede kant. En dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Dus ik dacht 'we krijgen een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden'. De ploeg die echt wil en dat wil ik ook graag van mijn jongens zien, die heeft de meeste kans op succes”. Het was net of de spelers van Siddeburen de woorden begreep wat er op het spel stond in Wildervank.

IMG_9661.JPG

Siddeburen had na 11 minuten spelen al op voorsprong moeten komen. Siddeburen-speler Toby Poort schoot net naast het doel van doelman Kostwinder van Wildervank. En deze poging had eigenlijk een goal moeten zijn voor Siddeburen. Vervolgens ging het spel lange tijd gelijk op. Maar de ploeg van Jager zat ook niet stil. Een prachtig aanval over twee 'schijven'. Roy ter Veer ging een combinatie aan met maatje Nick Siebring maar hij miste jammerlijk. Had een goal moeten wezen. En zo ging de rust in met 0-0.

Na 60 minuten spelen rolde er bij Wildervank een mooie aanval uit. Nick Kamst scoorde de 1-0 voor de Woortmanslaanbespelers. Wildervank had de 'smaak' te pakken en deze vloeiende aanval had een beter 'lot' verdiend. Wie dacht dat het alleen maar Wildervank was die de aandacht trok, kwam bedrogen uit. Siddeburen-speler Dani Schuijl past naar maatje Ruben van der Ploeg, maar zijn inzet werd door Van der Ploeg gemist, omdat hij over de bal heen 'maaide'. En drie minuten later werd een drinkpauze ingelast.

In de 85ste minuut volgde bijna een goal voor Siddeburen. Toby Poort schoot hoog over het 'heiligdom' van doelman Kostwinder van Wildervank. Een vrije trap van Frank Oostland van Siddeburen belandde naast het doel. Siddeburen was sterker en loerde op een goal. Maar Wildervank had het laatste 'woord'. Wildervanker Nick Siebring scoorde in de slotfase de 2-0. En dat werd ook de eindstand.