Nieuws

Borgerswold met al zijn diversiteiten tijdens de Open dag



IMG11_0024.jpg

De ondernemers en verenigingen die gebruik maken van het recreatiepark Borgerswold hebben op Hemelvaartsdag laten zien wat er in het park zoal gedaan kan worden. Flink wat bezoekers hebben donderdag kennis gemaakt met de vele mogelijkheden die het park biedt.

Mogelijkheden zijn er legio, zoals het klimbos, waterskibaan Borgerswold Experience, de Spelerij, Manege Lipizza, de kinderboerderij, de Waterjuffer, het Koetshuis met strand, de volkstuinen, de ATB-route, boogschieten en nog meer.

IMG_0261.JPG

Na twee jaar voorbereiding werd tijdens de open dag in Borgerswold ook de Spelerij door wethouder Henk Jan Schmaal officieel geopend. “Vorige week waren we al open gegaan”, verteld Bart Nijkamp van de Borgerswoldhoeve.  “Het is een schot in de roos. Over de gehele dag zijn er veel bezoekertjes geweest met hun ouders. Voor de allerkleinsten was er (op dit gebied) ook nog niets of weinig in Borgerswold”.

Bij de Spelerij zijn legio speelmogelijkheden aanwezig. Er is onder andere plezier te beleven met een skelterbaan, speeltoestellen, spellen in het groot als domino, en klimtoestellen als een piratenschip. De midgetgolfbanen zijn vervangen door de Pit Pat toestellen (biljartgolf) met 18 holes.

IMG_0276.JPG

De secretaris van de Tuinvereniging Veendam Chris Westerborg was samen met zijn vrouw Nies poffertjes aan het bakken. En lekkere wafels met naar keuze aardbeien en abrikoos, met een flinke dot slagroom. De kinderen genoten ervan. Het volkstuincomplex telt 108 tuinen. Zelf groenten verbouwen is helemaal in. De tuinvereniging telt 100 leden. Chris en Nies hebben hun tuin al bijna helemaal vol met diverse gewassen. Waaronder de favoriet: spekbonen.

Hessel Nieboer begeleidt het volkstuinproject met 38 schoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Iedere dinsdag heerlijk met de kinderen buiten zijn. De kinderen zien hoe uit een zaadje hun groenten groeien en fruit. Bordjes geven aan welke soort groenten ze verbouwen. Daarnaast is men is voor de jeugd bezig met het opzetten van een imkerij met een heuse imker. Leden van de tuinvereniging hebben alvast ook bloemen ingezaaid voor de bijtjes. Imker Willem Sanders was al met verschillende soorten heerlijke honing in de kraam aanwezig.

IMG_0929.jpg