Nieuws

Bruggen open voor Bart Kloosterhuis en Team LoveLy



IMG_0389 (vierluik).jpg

Na  6 maanden voorbereiding gingen zaterdag en zondag de bruggen open voor Bart Kloosterhuis en zijn Team LoveLy. Over twee dagen heen werd met een rondvaartboot uit Midlaren, met plaats voor 40 mensen, ruim 4000 euro opgehaald. De totale opbrengst van de varende gasten met 52,50 euro per persoon komt ten goede van het KWF Kankerbestrijding.

Bart Kloosterhuis is de initiatiefnemer van dit fantastisch gebaar. In september 2016 verloor zijn dochter Lyandra op 37-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. Voor deelname aan het KWF wandelevenement SamenLoop voor Hoop heeft Bart het Team LoveLy gestart met familie en vrienden, met het doel om zoveel mogelijk geld te genereren voor het KWF.

IMG_0186.JPG

Wouter Broek, Hetty Drenth, Sinetta Goedendorp en Bart Kloosterhuis zijn de drijvende krachten achter het team. Het team is naar Lyandra vernoemd. In het jaar van haar overlijden had ze met haar man Wouter Broek nog meegelopen. “We hebben vorige week onze 111e betalende teamlid aangemeld gekregen”, verteld schoonzoon Wouter. “Met de kinderen erbij zitten we nu op een kleine 120 leden. Veel vrienden en familie komen uit Veendam, Muntendam en omstreken. Familie van mij komt ver uit het land.”

IMG_0296.JPG

Zondag 6 mei omstreeks 9.37 luidde aan de Molenstreek de draaiorgelklanken van Zwarte Dorus de varende gasten uit. Even na tienen was de rondvaartboot in de sluis bij Wildervank geschut. Fractievoorzitter Christel Knot en raadslid Job Westerhuis van GemeenteBelangen stonden daar al klaar om aan Wouter Broek een cheque te overhandigen van 350 euro. Het geld was opgehaald met de kerstactie tijdens de kerstmarkt.

IMG_0264.JPG

Ter hoogte van Vishandel Schuur werden de varende gasten getrakteerd op lekkere hapjes van de ondernemers in Wildervank. Tijdens de vaartocht hebben twee gidsen over de monumentale panden langs de route verteld en over de geschiedenis van Eexterveenschekanaal en Annerveenschekanaal. Voor booteigenaren was er ook de mogelijkheid om voor 15 euro mee te varen. Onderweg werden de varende gasten langs de kade toegezongen door Bas Korthuis, Michelle Veldhuis en Krzyszstof Groen.

IMG_0308.JPG

De tocht over het Langeboschmeer naar de Borgerwoldhoeve kon door omstandigheden helaas geen doorgang vinden. In Huize Bareveld werd een lunch genuttigd onder de muzikale klanken van Margret Maas en Rieks Folkerts. Via het Eexterveensche- en het Annerveenschekanaal werd in Kielwindeweer een tussenstop gehouden bij het theehuis van Romala’s Home. Via het Zuidlaardermeer eindigde de boottocht in Midlaren, waar de bus klaarstond. In de Borgerswoldhoeve wachtte een warm en koud buffet, terwijl Alex Staal en Laurens Schreuder optraden. Alles was tijdens deze tocht gesponsord.

IMG_0428.JPG

De SamenLoop voor Hoop op 2 en 3 juni wordt rondom de Wilgenborg in de Blauwestad gehouden.Er is nog een mogelijkheid om een paar uurtjes mee te lopen”, verteld Wouter. “We willen met elkaar gewoon een grote gezellige team zijn, en dat willen we ook uitstralen. In de Blauwestad gaan 50 teams mee lopen, met in totaal zo’n 1200 lopers.”


 
Fotoalbum: