Nieuws

SP en VUK: Burgemeester had Veendammers moeten informeren over lek bij Nedmag



Nedmag.jpg

Op 20 april 2018 heeft zich een incident voorgedaan bij de zoutwinning Tripscompagnie. De burgemeester is op 24 april 2018 geïnformeerd. Had de burgemeester, haar inwoners, niet direct moeten informeren?

De fracties van Veuruutkiek en de SP vinden van wel!

Na alle gestelde vragen, de geuite zorgen van omwonenden en betrokkenen, de demonstratie afgelopen voorjaar tijdens de Magnesiumdagen. Wij begrijpen werkelijk niet waarom men juist in Veendam alle informatie uit de media moet vernemen.

Lies Zondag (Vuk): “ Als volksvertegenwoordigers hebben wij de taak de zorgen van onze inwoners serieus te behandelen.  In het geval van het incident in Tripscompagnie ervaren inwoners en onze fractie het gebrek aan communicatie over de oorzaak en de gevolgen als onvoldoende en onbehoorlijk. Inwoners en raad hebben alleen via de pers van een kennis kunnen nemen.Tot op heden is er geen inhoudelijke reactie vanuit het college, vanuit de verantwoordelijk wethouder of de burgemeester geweest richting inwoners of raad. Het vertrouwen van de mensen in Borgercompagnie, Buitenwoel en de Langeleegte, die al jaren vechten voor erkenning van de schade aan hun huizen is tot een nieuw dieptepunt gedaald."

Harry Schoonewille (SP) “ We zijn eerder ontzettend verbaasd dan boos, boos zijn we al geweest, maar we moeten de woede omzetten in constructief denken. Vandaag zijn er door Vuk en de SP schriftelijke vragen ingediend bij het college van Veendam. We hopen snel op antwoorden zodat we er mee naar de betrokken en bezorgde inwoners kunnen gaan. Duidelijk is dat deze strijd nog lang niet is gestreden. We houden dan ook ons hart vast, want wat zal de opstelling van een nieuw college zijn?”