Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainen als een prof met FC Groningen on Tour
gaf een heel bijzondere ervaring

Door Henk Drenth op dinsdag, 1 mei, 2018 - 18:46

IMG_0014.jpg

Dinsdag 1 mei hebben 8 jeugdtrainers van FC Groningen 85 jeugdleden van verschillende voetbalclubs uit Groningen en Drenthe getraind. FC Groningen was bij vv Wildervank neergestreken in het kader van de FC Groningen on Tour dagen.

De kinderen in de leeftijden van 6 tot en met 14 jaar zijn vanuit de originele oefenstof uit de opleiding van de Groninger profclub getraind als een prof. Het gaf een heel bijzondere ervaring.

In de ochtend vond een lange training van een uur en drie kwartier plaats dat de kinderen normaal niet gewend zijn. ’s Middags werden de originele oefeningen in circuitvorm gegeven dat ze normaal niet bij hun vereniging krijgen. Naast het plezier waren het heel leerzame trainingen.

IMG_0128.jpg

De deelnemers komen van voetbalclubs uit de hele regio. “We willen kinderen kennis laten maken met FC Groningen”, verteld Simon Cageling (coördinator FC Groningen voetbalactiviteiten). “FC Groningen wil graag bekend zijn in de regio. Zo zijn we ook bereikbaar voor kinderen die bijvoorbeeld niet elke week naar Groningen kunnen om te trainen. Het verzorgingsgebied is Groningen en Drenthe. We houden het in de meivakantie en verder drie of vier keer door het jaar heen. Daarnaast organiseren we ook voetbalkampen en geven we clinics”.

De Groningen on Tour dagen vinden bij vier voetbalclubs plaats. Naast vv Wildervank maandag bij VV Beilen met 50 kinderen, donderdag bij V.V. Gomos in Norg met ook 85 kinderen, en vrijdag bij vv Gorecht in Haren met 40 meiden in een aparte meidenclinic.

IMG_0087.jpg

De trainingen vingen om half tien aan, en na de middagpauze tot half vier. De FC Groningen on Tour dag werd afgesloten met een toernooi. Naast een cyclus van zeven trainingen, kregen de deelnemers een officieel FC Groningen Puma tenue uitgereikt, twee wedstrijdkaarten voor een thuiswedstrijd van FC Groningen, een bidon en een certificaat.

De trainers waren; Max Hummel, Danny Sims, Quincy Dijkstra, Matthijs Weterman, Sven Jaegers, Sebas Kroezen, Joep Hiddink en Jordi Biemolt.

IMG_0019.jpg