Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes bands belangeloos podium op voor goed doel
tijdens benefietconcert Music for Lyme

Door Henk Drenth op maandag, 30 april, 2018 - 10:35

IMG_1022.jpg

Aanvankelijk bedoeld als een soort van JAM sessie voor het goede doel ter ondersteuning van Petra Erents, was Music for Lyme tot een groot benefietconcert uitgegroeid.

IMG_1273.JPG

Zaterdagavond traden in Het Raadhuis te Wildervank maar liefst 6 bands geheel belangeloos voor het voetlicht. Het benefietconcert werd gehouden ter ondersteuning van Petra Erents in een reeks sponsoracties tegen Lyme. Het concert werd geopend door BB Luuk (Luuk Doddema 13 jaar), gevolgd door de bands Staark, Dusty Hat, Spritz, Hot ME en The Outtakes. Voor het publiek was voor de 5 euro entree een goede 'line-up' neergezet.

IMG_2020.JPG

Het bezoekersaantal lag tussen de 160 en 200 mensen. Het concert heeft 800 euro netto opgeleverd, inclusief een gift van 250 euro van Het Raadhuis en extra giften uit het publiek.

IMG_2277.JPG

Petra Erents was zelf ook even op het podium geweest om de mensen toe te spreken en te bedanken. Ze vertelde heel dankbaar en blij te zijn. Het deed haar zichtbaar wat. Evert Erents heeft ook in een aantal sessies meegespeeld. Hij was goed in vorm en hij had nog wel even langer willen doorgaan.

IMG_1181.JPG

Het benefietconcert was in een samenwerkingsverband door Roelof Schuiling (drummer bij Staark), Everhard Sprik (zanger/frontman bij Spritz en Hot ME) en Evert Erents (gitarist) op touw gezet. De planning was zeer strak. Per half uur speelde een band met tussen de optredens door een kwartier pauze. Het benefietconcert werd door Basz de Jonge gepresenteerd. Als zanger nam hij ook zelf de microfoon ter hand. De 17 jarige Tessa Homan zong mee in de sessie waarin Luuk speelde. Zij volgt zanglessen en zong vorig jaar mee met de Night of the Guitars.

IMG_1717.JPG

Roelof Schuiling is medeorganisator van de Jamsessies in Dukdalf 2.0 waarbij iedereen die een muziekinstrument kan bespelen mag aansluiten. Petra had Roelof gevraagd of hij een soort van jamsessie wilde organiseren. Het is een concert geworden met gerenommeerde bands. Roelof, “Dit zijn doorgewinterde muzikanten die precies weten wat ze doen”.

IMG_2322.JPG

Het was voor Evert ook spannend om te zien hoeveel mensen erop af zouden komen. Wat hij verwacht had kwam uit. Het aantal bands, bezoekersaantal, de gezelligheid en een fijne sfeer. “We komen steeds dichter bij het doel”, aldus Evert.