Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdiende overwinning voor Veendam 1894

Door op zondag, 29 april, 2018 - 10:21

IMG_9413A_0.jpg

Door Jacob Kuipers

Vijfdeklasser Wildervank (zat) kon hun supporters in de thuisbeurt niet verwennen met een overwinning tegen buur Veendam 1894 (zat) want de geelzwarten uit Veendam wonnen de wedstrijd met 1-0. Na afloop had ik een gesprek met oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank. Kuiper: “Over de hele wedstrijd gezien heeft Veendam verdiend gewonnen. Zij hebben net meer kwaliteit en het gaat hun ook wat makkelijker af. Een gelijk spel of winnen zat er bij ons niet in. We hebben niet goed gevoetbald maar we hebben wel strijd geleverd. We hebben nog wel een kans gehad op de 1-1”. Kuiper doelde op het feit dat Wildervanker Stefan Wijngaard van ongeveer 25 meter op het vijandelijk doel schoot. Dat was in een fase dat Wildervank een overwicht had en dan komt er misschien nog wel een kans op een goal.

Kuiper: “Eigenlijk hebben we geen kans gehad. We hadden voorafgaand het seizoen een heleboel problemen met een aantal spelers. We hadden maar 11 man tot onze beschikking en we hebben nu 18 spelers. Dat is hartstikke mooi. We hebben een hele mooie groep”. Wildervank heeft gestreden voor de vierde plek in de nacompetitie. Kuiper: “Maar in deze 4 wedstrijden hebben we net met een doelpunt verschil verloren.”. De Kuiper-boys waren afgelopen winter nog hoopvol en ze wilden nog strijden voor een goed resultaat. En dat siert de ploeg.

Kuiper: “Maar dat lukt gewoon niet, daar komen we te kort voor. Voorafgaand het seizoen hebben we gezegd, we kijken wel waar we eindigen. Het is nog 4 wedstrijden. Veendam staat vierde en staat 12 punten op ons voor. We zijn uit beeld”.