Sport

Bareveld won nipt van DWZ



Door Jacob Kuipers

Vijfdeklasser Bareveld moest afgelopen zondag in eigen huis de 'degens' kruisen tegen DWZ uit Ommelanderwijk. De doelstelling van de Barevelders is natuurlijk om kampioen te worden. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk want Wedde zit de ploeg van oefenmeester Pieter Tempel op de 'hielen'. Bareveld begon met een lunch in huize Bareveld, waarin de sponsoren werden bedankt voor de fantastische tenues, inloopshirts en trainingspakken. De volgende spelers moesten het karwei klaren en dat waren Velt, Beuker, Jonker, Van der Laan, Gorissen, Schipper, Korthuis, Bijl, Klijnstra, Kroder en Kluin. De wissels waren Schrik, Weishaupt en Wessels. En het etentje viel lekker op de maag want de Tempel 'boys' wonnen met 2-1. Wat opvalt in de opstelling van Bareveld is de terugkeer van Nick Velt. De keeper met de fantastische trap moet levende Bareveld legende Adrie Lamein vervangen die na jaren trouwe dienst zijn geluk gaat beproeven in een lager elftal.

Beuker is door oefenmeester Peter Tempel naar de zijkant geschoven waardoor Van der Laan naast Jonker kwam te spelen. Op de linksachter plaats staat 'balvirtuoos' Alex Gorissen die met zijn indrukwekkende rushes voor extra gevaar moet zorgen aan de linkerkant. Controlerend op het middenveld, het 'tandem' Schipper en Bijl. Deze twee spelers voelen elkaar zo goed aan dat als de ene moet 'niezen' de ander al een zakdoekje klaar heeft. Zij moeten weer voor de balans gaan zorgen voor het aanvallende gedeelte van Bareveld.

Na een voorbereiding waarin gezocht is naar de juiste formatie en systemen zijn wisselende resultaten behaald. Het grootste probleem was in de voorbereiding. Er werden veel kansen gecreëerd maar weinig gescoord. Hierdoor bracht Bareveld zichzelf soms onnodig in de problemen. Maar tegen DWZ moest er gewonnen worden om de beoogde doelstelling te halen. Namelijk om kampioen te worden. De voorhoede van Bareveld bestond uit Grieto Korthuis, waar ze dit jaar weer veel van verwachten. Kluin stond op de linksbuiten positie. De topscorer van vorig jaar hoopt weer verder te gaan waar hij afgelopen jaar gebleven is, namelijk doelpunten maken. In de spits stond de terug gekeerde Kroder. De goalgetter had na een jaar bij Veendam 1894 toch weer heimwee naar de gezelligheid van Bareveld. Op rechts de man van de voorbereiding, Brian Klijnstra die dit seizoen definitief doorbrak. Al een aantal jaren zat hij dicht tegen het eerste team aan maar na deze voorbereiding is hij niet meer weg te denken uit de basis-elf van Bareveld. 'Jokers' die trainer Tempel achter de hand heeft is supertalent Arfin Wessels, snelheidsduivel Bart Weishaupt en Dennis Schrik, de solide verdediger, die ook overgekomen is van Veendam 1894. Bij DWZ zagen we 2 oud-Bareveld 'helden' Henry Hut en Michael Lohmann.

Voorin krijgt K4 zijn kans bestaande uit Korthuis, waar Bareveld ook dit jaar weer veel goals, assisten en schwalbes van verwachten. Kluin op linksbuiten. De topscorer van vorig jaar hoopt weer verder te gaan waar hij vorig jaar gebleven is, namelijk doelpunten maken. In de spits de terug gekeerde Kroder. De goalgetter had na een jaar bij Veendam 1894 toch weer heimwee naar de gezelligheid van Bareveld. Op rechts de man van de voorbereiding, Brian Klijnstra die dit seizoen definitief doorbrak.