Verslag V&Z Veendam - week 15

Door Eindredactie op zaterdag, 14 april, 2018 - 13:22

Hoofdklasse
In de hoofdkasse is Futsal Tobrands kampioen geworden door de laatste wedstrijd met 0-5 te winnen van MF Shipping. CEVDET verspeelde maandag de kans om nog kampioen te worden door gelijk te spelen tegen Freko Kozijnen en dat was ook verdient. Woensdag won CEVDET nog wel met moeite van Draaijer Schilders met 5-4 en de gestaakte wedstrijd CEVDET-Beautysalon Jannie zou  op dat moment nog van belang kunnen zijn, maar Futsal Topbrands maakte daar vrijdag een eind aan. Het is tevens het eind van Futsal Topbrands in onze competitie, want Futsal Topbrands gaat namens V&Z voor de KNVB spelen. Dit kan weleens gevolgen hebben voor de hoofdklasse, want deze is al dun bezet en het bestuur zal proberen dit aan te vullen.

Eerste klasse
In de eerste klasse moest SWO Veendam winnen van Prins Elektro om nog een kans te hebben op het kampioenschap, maar Prins Elektro won met 2-5 en is daar mee kampioen geworden. Het was een spannende wedstrijd en kwam SWO met 2-0 voor, maar in de tweede helft kwam Prins Elektro snel op gelijke hoogte en drukte daarna door en speelde dit goed uit.

Tweede klasse
Werkmax meldde zich in de tweede klasse weer af om te spelen en dat alleen omdat men niet wil promoveren wat erg jammer is voor de teams die wel graag willen spelen. Het bestuur vind dit erg onsportief en zal daar zeker nog op terug komen. OLRO Workwear won met 10-3 van Slagerij K. Nieland en Smit Facilty won met 12-4 van Break.

Derde klasse
In de derde klasse werd Essity 1 dat zo goed begon aan het seizoen naar huis gestuurd met een grote nederlaag. Tegen Salone di Claudia werd het 4-15. Veendam Fanatics won met 6-4 van Stukadoorsbedrijf Oldenburger en daar waren enkele spelers van Oldenburger het niet mee eens en moest de scheidsrechter het ontgelden wat een rode kaart opleverde voor een speler van Oldenburger, omdat deze speler de scheidsrechter uitschold. Euro Mail won met 7-5 van GHV/Vastgoed Partner en kampioen Statusbar verloor van v/d. Laan Verzekeringen met 9-15.

Vierde klasse
Just 4 Kids won in de vierde klasse met 6-4 van Fc. Titanium en Pizza in the Box verloor van Essity 2 met 2-5. Team 49 ers – CGKV De Kandelaar werd 1-6 en Faber & Faber won met 7-1 van Go Kleine Panda.

Op 20 april is de finale van de beker en ook de strijd om de derde plaats vindt dan plaats en daarna zullen de kampioenen, topscoorders en de faiplay prijs worden uitgereikt. Het bestuur zou graag zien dat iedereen die een prijs mag ontvangen aanwezig is of een vertegenwoordiger, want anders zal de prijs vervallen. De kampioenen zijn: Futsal Topbrands, Prins Elektro, Smit Facility, Statusbar en Essity 2. Wie er nog meer promoveren ligt aan de nieuwe teams die zich aanmelden en telt ook voor degradatie. Topscoorders zijn bijna allemaal bekent, maar in de derde klasse is dit nog niet het geval. Het zijn: I. Chuma, W. Kleiweg, B, Wollinga, L, Hoving. In de derde klasse is momenteel Korringa met de meeste goals, maar Bijl van Statusbar kan hem nog passeren, want die speelt nog een wedstrijd. Een team krijg de fairplay uitgereikt en dat is MF Shipping Dit team heeft het hele seizoen geen strafminuten gehad en had ook elke een coach en lijnrechter. Dus volgende week vrijdag 20 april om 19:45 uur begint de strijd om de derde plaats en om 20:30 uur is het begin van de finale, waar Futsal Topbrands voor de dubbel gaat. Om 21: 45 uur is de prijsuitreiking en het Sportcafe.