Nieuws

Borgerswoldhoeve helpt Borgerswold op de kaart te zetten



_DSC1432.jpg

Tekst Bianca Zijlstra-Kor

Al 19 jaar is Erik Nijkamp eigenaar van de Borgerswoldhoeve aan Flora 2. Erik kwam uit het verzekeringswezen toen de eigenaar hem destijds vroeg of Erik het stokje wilde overnemen. 'Toen ik 16 jaar was, had ik een bijbaantje in de Borgerswoldhoeve en als verzekeringsman had ik in de avonduren vaak afspraken en overdag kwam ik hier een kop koffie drinken. Ik vond dat de baan die ik destijds had, niet bij mij paste en ik wilde de Borgerswoldhoeve graag overnemen dus ik heb de sprong gewaagd.'

_DSC1436.jpg

De Borgerswoldhoeve is zeer geschikt voor een bruiloft, huwelijksvoltrekking, (bedrijfs)feest of bijvoorbeeld een vergadering. 'Daar moeten we het echt van hebben', aldus Erik. 'Sinds kort hebben we een Pubquizz arrangement die geschikt is voor een familiefeest, bedrijfsfeest of een vriendenuitje. De quizz bestaat uit 8 rondes met allerlei vragen. Meerdere groepen “strijden” tegen elkaar'.

_DSC1438.jpg

Erik vindt dat er het laatste half jaar steeds positiever wordt gesproken over Borgerswold. Dit is met name te danken aan Stichting Participatie Borgerswold die allerlei activiteiten organiseert om het recreatiegebied beter op de kaart te zetten. 'Ik had zelf veel ideeën maar die kwamen niet of nauwelijks van de grond. Mensen uit andere delen van het land, zagen de Langeleegte als een winderige kale vlakte. Borgerswold grenst aan de Langeleegte. Door de activiteiten die nu georganiseerd worden, krijgen ze een ander beeld van Borgerswold en Veendam'.

_DSC1447.jpg

Wat staat er voor de komende maanden op de planning? Uiteraard gaan de bruiloften en vergaderingen gewoon door en vanaf 1 mei wordt de Spelerij geopend. Een speeltuin voor jong en oud die op de plek is gekomen van de midgetgolfbaan.

_DSC1449.jpg

'In de jaren '80 is de midgetgolfbaan aangelegd en daar hebben veel mensen lang plezier van gehad. Het koste veel onderhoud en de banen moesten na verloop van tijd worden vervangen. Dit kost veel geld en toen werd het idee geopperd om iets aan te leggen wat minder onderhoud vergt en waar meerdere mensen zich kunnen vermaken: een soort speeltuin voor alle leeftijden met o.a. een skelterbaan, een grote zandbak, jeu de boules baan maar ook biljartgolf en een stoere piratenboot. Kinderen kunnen er hun eigen ijsjes maken en er is gelegenheid om koffie met eigen gemaakte gebak te nuttigen of voor de stevige trek, eigen gemaakte friet.'
In de zomer kan er op het buitenterrein worden gekookt in gietijzeren pannen en tijdens kinderfeestjes kunnen kinderen zelf pizza maken. De pizza's gaan een houtoven in waardoor de pizza binnen een minuut klaar is zodat er snel van gesmuld kan worden.

_DSC1451.jpg

Verder staat er nog 'Vurige Vijvers' op het programma. Dit is een licht- en vuurparcours met vuurspuwers en lichtshows op het water. In mei wordt bekend of dit door gaat.

_DSC1456.jpg

In 2004 en 2005 heeft Erik een camper recordpoging gedaan. 'In 2004 kwam ik uit op 656 campers die van 's ochtends tot 's avonds hier gestald waren. Volgend jaar wil ik het weer proberen. Ik wil tot 1000 campers komen en in deze tijd, met Facebook, moet dat mogelijk zijn. Bovendien zijn camperaars zijn het niet vergeten want ze hebben het er nog steeds over.' Met deze poging wilde Erik destijds Borgerswold meer aandacht geven en dat doel heeft hij weer voor ogen. Het is duidelijk: de Borgerswoldhoeve draag zijn steentje bij aan een positieve blik op Borgerswold.

_DSC1458.jpg