Overslaan en naar de inhoud gaan

Eieren gooien op eerste paasdag bij Happy Days Veendam

Door op maandag, 2 april, 2018 - 22:31

IMG_3058 res.jpg

Door Gerard Dekens

Traditiegetrouw wordt er elk jaar bij Happy Days een wedstrijd eieren gooien georganiseerd, en zo ook dit jaar voor de 28e keer. Deze traditie werd in gang gezet door het toenmalige café 't Aaierdoppie in de Kerkstraat.

IMG_3070 res.jpg

De bezetting van deelnemers was redelijk te noemen, maar had eigenlijk veel meer kunnen zijn in verband met de datum 1 april. Men dacht dat het hier om een grap zou gaan, maar het tegendeel was waar en er werd daadwerkelijk een wedstrijd georganiseerd door Happy Days.

IMG_3066 res.jpg

Het weer was lekker en met af en toe een zonnetje waar iedereen volop van genoot en de wedstrijd bekeek vanaf het terras. De deelnemende teams (koppels van 2 personen) gooiden er lustig op los en men kon niet voorkomen dat er veel eieren sneuvelden door het verkeerd gooien of het niet goed kunnen vangen.

IMG_3067 res.jpg

Volgend jaar is er weer een editie op eerste paasdag in de Kerkstraat, waar men zich voor op kan geven bij Happy Days.

De uitslag van de winnende teams:
Eerste prijs over een lengte van 16 meter werd het team Bert en Ina. Tweede prijs over een lengte van 14 meter met 6 eieren werd het team Remco en Hendrik. Derde prijs over een lengte van 14 meter met 7 eieren werd het team Kibbe en Pascal.

IMG_3069 res.jpg

De uitslag van het winnende team, dubbel eieren gooien, over een lengte van 14 meter, werden Edwin en Fabian. Zij kregen de wisselbeker uitgereikt door Annet Stuut van Happy Days in Veendam. De andere winnende teams kregen een beker mee naar huis als aandenken van een geslaagde paasmiddag. De poedelprijs ging naar het team Chantal en Melanie, omdat hun gooitechniek het liet afweten. De uitreiking vond plaats in Eethuis Buuv in de Kerkstraat.