Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening tennisseizoen met onthulling
tribunestoelen BV Veendam

Door op maandag, 2 april, 2018 - 13:08

opendag03.jpg

De TC Veendam heeft zaterdagmiddag tijdens de jaarlijkse Open Dag het tennisseizoen geopend. Een speciaal moment was de onthulling van de namen van oud BV Veendam spelers op de stoeltjes langs de banen. Het klusteam van de tennisclub had indertijd ruim 100 tribunestoeltjes weten te redden van de tribunes achter de doelen van het stadion De Langeleegte. De stoelen zijn deze winter opgeknapt en worden nu gebruikt op en langs de banen van het tennispark.

opendag02.jpg

Om de herinnering aan de SC- en BV Veendam toch levend te houden hebben zo’n 40 stoeltjes de namen gekregen van oud spelers van de betaald voetbalclub. Op deze manier leeft het roemrijke verleden toch nog een beetje voort aan De Langeleegte, want de namen van o.a. Frans de Munck, Dick Nanninga, Woutje Bosman, Johan Derksen, Henk Nienhuis, Jan Korte Henk de Haan, Marnix Kolder en Angelo Cijntje prijken nu langs de tennisbanen.

opendag01.jpg

Henkie “Broez’n” de Haan gaf het startschot voor de onthulling door op zijn trompet het Grönnens Laid te vertolken.

Voorafgaand aan de onthulling hadden ruim 70 leden genoten van een paasbrunch in het kader van de festiviteiten van het 90 jarig jubileum dat de tennisclub dit jaar uitgebreid gaat vieren. Het jubileumprogramma bevat voor de rest van het jaar o.a. een reünie met feestavond op 30 juni, een tennismarathon van 90 uur, een Sportfair op 15 juli en aan het einde het jaarlijkse Zechstein Veendam Open in september.

opendag04.jpg