Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag V&Z Veendam - week 13
Smit Facility en Statusbar zijn kampioen

Door Eindredactie op zaterdag, 31 maart, 2018 - 12:35

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In de hoofdklasse is het kampioenschap nog niet bekent, want CEVDET verloor woensdag van mede kandidaat Futsal Topbrands met 5-4. Door deze uitslag zal de gestaakte wedstrijd van Beautysalon Jannie – CEVDET waarschijnlijk nog moeten worden uitgespeeld. Futsal Topbrands – CEVDET was wel een spannende wedstrijd, maar het niveau viel tegen. Topbrands speelde de slim waar CEVDET intrapte. Futsal Topbrands kwam met 4-1 voor en daarna kwam CEVDET terug en scoorde de tegenstander hun vijfde goal, maar na de 5-2 scoorde CEVDET nog twee keer en kwam niet verder door goed verdedigen van Topbrands. Toen de scheidsrechter affloot vond K. Layeb het nodig om de scheidsrechter nog uit te schelden en kreeg daarvoor rood en vond deze speler het ook nog nodig de bal uit de handen van de scheidsrechter te slaan. De coach van CEVDET vond het nog nodig om ook het bestuur nog even te laten merken dat het toch liever heeft dat Futsal Topbrands kampioen gaat worden en dat de scheidsrechter niet goed had gefloten. Freko Kozijnen won met 3-2 van MF Shipping en Beautysalon Jannie won met 8-3 van Draaijer Schilders.

Eerste klasse
In de eerste klasse strijden op 13 april SWO Veendam en Prins Elektro om het kampioenschap. Clias/v.d. Laan Verzekeringen won met 3-2 van JS-Viro en Riklis Karto won met 4-3 Beste Hypotheek.

Tweede klasse
Smit Facility speelde in de tweede klasse twee keer deze week en woensdag werd een grote voorsprong verspeeld tegen Slagerij K. Nieland. Het werd uiteindelijk nog 6-6 en vrijdag werd DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi met 2-8 verslagen en zijn ze nu kampioen. Werkmax - –LRO Workwear werd 5-6 en als Werkmax de laatste wedstrijd nog wint zullen ze ook promoveren en anders gaat Riviera United naar de eerste klas.

Derde klasse
In de derde klasse is Statusbar kampioen geworden door met 0-6 te winnen van Veendam Fanatics, maar zullen ze samen met Salone di Claudia, Euro Mail en misschien ook nog Essity 1 moeten uitmaken wie er nog mee gaat naar de tweede klasse. Afterbeat – Stukadoorsbedrijf Oldenburger werd 3-5 in een leuke sportieve wedstrijd.

Vierde klasse
Essity 2 is kampioen in de vierde klasse sinds vorige week en won ook nu van CGKV De Kandelaar met 2-4. Avebe staat nu tweede door met 5-1 te winnen van Team 49 ers en is uitgespeeld en Just 4 Kids won met 15-2 van V&Z Team en Just 4 kids moet nog twee wedstrijden spelen en kan Avebe nog achterhalen. Go Kleine Panda – Pizza in the Box werd 2-2 en Faber & Faber verloor met 1-4 van Fc. Titanium. 

Van het bestuur
De competitie nadert zijn einde en er komen nog een paar mooie beslissende wedstrijden aan. Op 20 april is de bekerfinale in het Indoorcentrum en daarna zullen alle kampioenen en topscoorders hun prijs in ontvangst mogen nemen. Nieuwe teams kunnen zich ook aanmelden tot 1 juli. Hoe wij als bestuur de hoofdklasse weer vol krijgen is nog niet te zeggen, maar de kans bestaat dat we deze klasse moeten laten vallen, want vanuit de eerste klasse kunnen we niet zoveel teams laten promoveren om dit aan te vullen en Futsal Topbrands gaat volgend seizoen ook de hoofdklasse verlaten, want dit team gaat voor de KNVB spelen.