Overslaan en naar de inhoud gaan

Liedboekmiddag ‘Avondmaal’ in Grote Kerk Veendam

Door Eindredactie op donderdag, 5 april, 2018 - 07:00

010.JPG

Op zaterdag 14 april is er van 14.00 tot 16.45 uur in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag.

Het is de tweede keer dat het thema ‘avondmaal’ is gekozen. Zo’n 110 van de 1100 liederen in het nieuwe liedboek hebben op een of andere manier een link naar het avondmaal! Ruim voldoende keus dus voor de organisten om hier ca. 20-25 liederen uit te kiezen, meer passen er niet in het programma.

Het gaat er bij deze liedboekmiddagen ontspannen aan toe, het is echt ‘zingend verkennen’, gewoon maar proberen: wat is dat voor een lied, is het wel te zingen, spreken tekst en melodie aan / hoe werken tekst en melodie samen – want meestal komt een lied pas ‘tot leven’ door het te zingen.

De begeleiding is in goede handen bij twee of drie van de eigen, vaste organisten van de Grote Kerk Veendam. Ze verrasten de bezoekers al vele keren met hun liedkeus, hun omspelingen en muzikaliteit.

Ieder die het leuk lijkt om mee te doen aan dit ‘zingend verkennen’ is van harte welkom. Wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Info en opgave via liedboekdagen@pknveendam.nl of via (0598) 613308.