Door op maandag, 26 maart, 2018 - 19:15

IMG_8898_0.JPG

Door Jacob Kuipers

Een periode titel staat op de tocht

Derdeklasser Wildervank komt zo langzamerhand in gevaarlijk 'vaarwater'. In het thuisduel tegen SVZ konden de mannen van oefenmeester Harm Hovenkamp wat ruimer 'ademhalen' als er gewonnen werd. Maar het werd een 'sof' van jewelste. De ploeg uit Zeijen kon zich ook geen verlies veroorloven aangezien zij ook niet op een plaats stonden die veiligheid biedt. Maar zij hadden de 'les' beter geleerd en SVZ won de wedstrijd met 4-0. Dus, de roodhemden van Wildervank moeten in het verdere verloop van de competitie punten pakken want anders staat de vierde klas op de tocht. Toch was het een belangrijke wedstrijd voor Wildervank in de strijd om de derde periode titel. Maar ook dit uitje mond misschien uit in het land der 'fabelen'. Want dan hadden ze de wedstrijd tegen SVZ moeten winnen. Maar je weet nooit, 'hoe een koe een haas vangt'. De stand in deze klasse biedt wel mogelijkheden voor Wildervank om het 'degradatiespook' te ontwijken, maar dan zullen de spelers uit een heel ander 'vaatje' moeten 'tappen'.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het spel speelde in de eerste 20 minuten op het middenveld af. Een voorzichtig begin dus, zonder dat er doelpogingen werden ondernomen. Maar na 25 minuten spelen kwam er toch een beetje 'leven in de brouwerij'. Wildervank-speler Marcel Gelderloos begreep dat als eerste en gaf een pass op maatje Nick Siebring en deze aanval had een beter lot verdiend. En een minuut later kreeg Wildervank door slecht verdedigen een goal tegen. SVZ-speler Avner Leidelmeyer werd helemaal vrij gelaten en scoorde de 0-1.

IMG_8900.JPG

Tot dusver was het een matige partij voetbal. Wildervank begreep dat er wat moest gebeuren voor eigen publiek. Regisseur Paul Tuntelder zette maatje Siebring aan het werk en diens kopbal was een prooi voor SVZ doelman Blekkenhorst. Eindelijk een aanval van Wildervank waar de toeschouwers 'warm' van werden. En in de tussentijd werd het 'hooggeëerd' publiek niet met goed voetbal verwent. Maar in de 42ste minuut was het Wildervank-speler Sander Spijker die een goede aanval opzette. Maar het vervolg was desastreus want het was Spijker die de bal niet goed raakte en schoot hoog over de 'kooi'.

Gelijk na de thee kregen de Woortmanslaanbespelers het moeilijk. Invaller Stan Noord van SVZ zette zijn vriend Leidelmeyer in beweging en het werd 0-2. Daarna werd Wildervank pas 'wakker' en ze kwamen dichter bij de 'kooi' van SVZ. Maar men moest oppassen voor tegenstoten. De bank van de thuisclub was niet tevreden over het vertoonde spel en lieten zich nadrukkelijk horen. De roodhemden van trainer Hovenkamp vielen verbeten aan, maar moest oppassen voor uitvallen van de tegenpartij. In de 75ste minuut was het weer raak bij SVZ. Het was weer die dekselse Leidelmeyer die de 0-3 aantekende.

Met gevaar voor 'eigen leven' wilde Wildervank er nog wat van maken en dat siert de ploeg. Maar ze kregen 'de deksel op de neus' toen Merijn Alting het slotakkoord tekende: 0-4. De man van de wedstrijd was natuurlijk SVZ-speler Avner Leidelmeyer, die een hattrick scoorde.