Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag V&Z Veendam - week 12

Door Eindredactie op zondag, 25 maart, 2018 - 11:30

V&Z_Veendam.png

Essity 2 eerste kampioen van dit seizoen.

Hoofdklasse
Twee wedstrijden werden er gespeeld in de hoofdklasse en daar werd de wedstrijd CEVDET – Beautysalon Jannie in de tweede helft gestaakt bij een stand van 5-4 en er moest nog bijna 5 minuten worden gespeeld. De strafcommissie zal hierover een besluit nemen. Het was een spannende wedstrijd en het leek erop dat CEVDET zou winnen, maar Beautysalon Jannie kwam sterk terug tot 5-4 en even daarna ging het mis. Erg jammer, want het gaat nog wel om het kampioenschap, waar Futsal Topbrands won met 7-2 van Freko Kokijzen. Futsal Topbrands staat nu bovenaan, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan CEVDET en heeft ook twee punten meer.

Eerste klasse
In de eerste klasse wonnen de beide koplopers dik hun wedstrijden. Prins Elektro versloeg nummer drie JA-Viro met 9-3 en SWO Veendam won in een zeer sportieve wedstrijd met 10-4 van Beste Hypotheek. Daar zal waarschijnlijk op 13 april de onderlinge wedstrijd gaan beslissen wie er kampioen gaat worden. Autobedrijf Smid Meeden verloor met 3-5 van Riklis Karto Hair en zal samen gaan uitmaken wie er derde gaat worden en dan misschien ook nog mee kan naar de hoofdklasse.

Tweede klasse
Riviera United verloor in de tweede klasse verrassend van Gadero en verspeelde hiermee zeer waarschijnlijk het kampioenschap. Het werd 4-2 voor Gadero. Kruit en Kramer blijft maar winnen in het nieuwe jaar. Nu werd OLRO Workwear met lege handen naar huis gestuurd met een 8-4 nederlaag.

Derde klasse
In de derde klasse verloor koploper Statusbar met 0-3 van Afterbeat en het leek erop dat dit bewust gebeurde om het kampioenschap uit te stellen, want dit team wil graag op een vrijdag kampioen worden om dan dit te vieren. Salone di Claudia speelde woensdag en vrijdag en deed dit niet goed, want het leverde maar een punt op en verspeeld daarmee waarschijnlijk promotie. Woensdag was Veendam Famatics te sterk door nipt met 2-3 te winnen en vrijdag werd er tegen een zeer strijdig GHV/vastgoed Partner met 4-4 gelijk gespeeld. Van der Laan Verzekeringen verloor met 3-4 van Essity 1.

Vierde klasse
In de vierde klasse is Essity 2 de eerste kampioen van dit seizoen. Zelf won met 2-3 van Just 4 Kids dat nog wel kans heeft om promotie, maar zal dat samen met Avebe en Faber & Faber moeten uitvechten. Avebe won met 1-9 van Go Kleine Panda en staat nu tweede en speelt nog een wedstrijd en Faber & Faber won met 1-4 van Team 49 ers en staat vier punten achter Avebe, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld en Just 4 Kids staat vijf punten achter en heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Fc. Titanium won met 4-1 van Pizza in the Box en heeft ook nog een kleine kans om tweede te worden.

Winkler Prins competie
De topper in de Winkler Prins competitie tussen Annie Fc en Dortscheef JC werd 2-1 en heeft Annie Fc nu drie punten meer dan Dortscheef JC en ook een beter doelsaldo en met nog een wedstrijd te spelen. Fc. Voetbal tegen Red Bull werd 3-3 en in de oudste categorie werd Fc. Pro – Deurzetters 1-2.

Van het bestuur
Op 6 april is de laatste speeldag van de Winkler Prins competitie.

Op 20 april is de laatste avond van V&Z en dan zal nog worden gestreden om de beker. Om 19:45 uur is de wedstrijd om de derde plaats en om 20:30 uur zal de finale worden gespeeld en dan zal om 21:45 uur zullen de prijzen worden uitgereikt. Dit alles speelt zich af in het Indoorcentrum te Veendam.