Nieuws

Special Heroes Day
voor leerlingen Margaretha Hardenbergschool



IMG_0200.JPG

Maandag hebben leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool tijdens de jaarlijkse Special Heroes Day weer kennis gemaakt met niet alledaagse sporten. In de Sorghvliethal hebben zestig leerlingen van 11 tot 18 jaar zich lekker uitgeleefd. Waarbij het belangrijkste van deze ochtend de plezierbeleving was.

De Special Heroes Day wordt in samenwerking door Kevin de Haan van Team Sport Veendam en schoolgymleraar Elmar Bijl georganiseerd. In 5 rondes van ongeveer 25 minuten hebben de leerlingen meegedaan met een dynamisch spelletje Floorball, trucjes uitgeprobeerd in de pannakooi, met een pijl & boog tijdens een parcours op targets geschoten, en veel vermaak gehad op een tumblingbaan voor de flikflaks, salto's en radslagen. Met als hoogtepunt een clinic van de meervoudig wereldkampioen kickboksen Sem Schilt uit Zuidlaren.

IMG_0072.JPG

Daphne Veldman is regionaal projectleider van Stichting Special Heroes. “Het is een groep kinderen die toch een beetje tussen wal en schip beland”, verteld ze. “Ze willen wel graag bewegen, maar op een sportvereniging is het moeilijker om mee te komen. Wij proberen eigenlijk de sport binnen de school te houden. Dat heeft twee doelen. Aan de ene kant kan de leerling die sport in een veilige omgeving leren kennen. Aan de andere kant kunnen de trainers van de sportvereniging, die we uitnodigen, ook alvast de doelgroep leren kennen. En zo alvast wat handvaten krijgen hoe met de kinderen om te gaan. We proberen die drempel een beetje weg te halen. Het kunnen allerlei soorten van sport zijn, en we proberen daar zoveel mogelijk de lokale verenigingen daarbij te betrekken”.

Schoolgymleraar Elmar Bijl vult hierbij aan, “we willen met het organiseren voor de leerlingen van de school een nieuwe sport laten ervaren door deze met de klas samen te gaan doen. En om een sport te laten ontdekken dat wel heel leuk is. Deze kinderen kunnen er een talent voor hebben. De school doet al 6 jaar mee met het sportprogramma”.

De oud-kickbokser vond het geven van een clinic voor de kinderen hartstikke leuk. “Het zijn kleine groepjes en als je goed duidelijk bent is het niet zo moeilijk”, vertelt Sem Schilt. “Kinderen uit het speciaal onderwijs zijn meer gestructureerd. En dat is ook wat nodig is voor het goed op pakken. Op het reguleer onderwijs is dit wel eens wat moeilijker. Zeker een compliment voor deze school”.