Nieuws

Het Baken bakt er veel van
op Pannenkoekdag bij Veenkade



IMG_0274.JPG
Elmer Brons, Iris de Haas, medewerker Meander en hulpvader Johan Brons

Het was vrijdag in de Veenkade voor jong en oud weer een feestje met de zelfgebakken pannenkoek in de hoofdrol. Traditiegetrouw zijn in heel Nederland basisschoolleerlingen voor de 12e keer aan de bak geweest voor ouderen. In de Veenkade hebben 22 leerlingen van CBS Het baken uit Westerlee er honderden van gebakken. Om half twaalf waren de kinderen op alle 6 afdelingen van het woonzorg- en revalidatiecentrum onder begeleiding van 2 juffen, hulpmoeders en een hulpvader aan de slag gegaan. In de grote keuken zijn spekpannenkoeken en appelpannenkoeken gebakken.

IMG_0284_2.jpg
Medewerker Meander, Tessa (11) en Elena Agapie (82)

De elfjarige Tessa bakte de pannenkoeken, en Elena Agapie van 82 jaar gooide ze vanuit de pan behendig omhoog om ze keurig omgedraaid weer in de pan te laten terugkeren. In Roemenië kennen ze clătită, een soort pannenkoek gevuld met jam, marmelade, of chocolade. Ze kunnen ook met gezouten kaas , vlees en groenten worden gevuld. Elena is nog steeds heel actief en wil de afwas gaan doen. Ze is een bezig bijtje en ook handwerken vindt ze leuk.

Na afloop werd er samen heerlijke pannenkoeken gegeten met aandacht voor elkaar. Leerlingen van Het Baken zijn in de Veenkade voor de 6e keer aan de bak geweest.

IMG_0308.JPG